Робота за кордоном: де чекають українців під час карантину

Заробітчани зосередилися на вакансії від роботодавців з Польщі, Чехії та Німеччини

Число запитів від українців на роботу за межами країни в березні-червні 2020-го скоротилося на 60% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. При цьому українські претенденти, які займалися пошуком роботи в період карантину, зосередилися переважно на вакансії від роботодавців з Польщі, Чехії та Німеччини.

У Польщі наших заробітчан найчастіше цікавили пропозиції по роботі різноробами, пакувальниками, сортувальниками, збирачами ягід і логістами.

У Німеччині найчастіше шукали роботу доглядальницями, медсестрами, мулярами, IT-фахівцями та будівельниками.

У Чехії найпривабливішими вакансіями для українців стали водії категорії “В”, швачки, покоївки, будівельники та медсестри.

При цьому, побажання заробітчан і європейських роботодавців дещо відрізнялися. Так, в березні-червні польські компанії пропонували українським претендентам вакансії пакувальників, водіїв, робочих на автозаводи, фасувальників і будівельників. Німеччина найбільше потребувала доглядальниць, покрівельників, людей, які займаються збиранням полуниці, фахівців напряму Java-Development і бетонників-опалубщиків. Чеські роботодавці також шукали переважно працівників фізичної праці: різноробів на склади, фабрики і заводи, зварювальників, покрівельників, водіїв, помічників на кухню.

Читайте также:   Гончарук: "Укрзалізницю" на 10 років планують віддати в управління німцям

Сумарно в трьох країнах-лідерах – Польщі, Німеччини, Чехії – найчастіше в карантинні місяці заробітчанам пропонували роботу у сферах виробництва, транспорту і логістики, будівництва та архітектури.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.