Ринкова капіталізація Tesla вперше перевищила $100 млрд

Стільки жодного разу не коштував жоден американський автовиробник, а Ілон Маск незабаром повинен отримати бонус у розмірі $346 млн

20 січня Tesla назвала «абсолютною брехнею» історію про проблеми з раптовим ненавмисним прискоренням її електромобілів, прямо заявивши, що подана до Національного агентства з безпеки дорожнього руху в США (NHTSA) петиція з вимогою відкликати всі автомобілі компанії – справа рук «шортселлерів», які відчайдушно намагаються обвалити стрімко зростаючий на тлі успіхів курс акцій автовиробника. Зараз все вказує на те, що правда на боці Tesla, чиї автомобілі є одними з найбезпечніших у світі, а ця історія призвела до протилежного ефекту – акції різко подорожчали ще сильніше.

Читайте также:   Счастливая цифра: в Абу-Даби продали регистрационный номер за $3 000 000

За підсумками торгової сесії на біржі NASDAQ 21 січня курс акцій Tesla виріс на 7,2 %, досягнувши позначки $547,2 за один цінний папір. Після закриття основної торговельної сесії акції продовжили зростати в ціні, досягши позначки $555,1 за штуку. В результаті ринкова капіталізація Tesla перевищила рубіж в $100 млрд ($100,1 млрд). До цього моменту жодному американському автовиробникові не вдавалося переступити позначку в $100 млрд ринкової капіталізації. Зараз Tesla не просто дорожче, за Ford і GM разом узяті, вона практично зрівнялася з показником ринкової капіталізації з найбільшим у світі німецьким концерном Volkswagen AG ($100,6 млрд). Зростання курсу акцій Tesla виглядає ще більш вражаючим, якщо згадати, що в червні 2019 року був встановлений антирекорд – $177.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *