Прогноз по нафтi за звiтами CFTC

нефть пикча

У порівнянні зі звітами CFTC (комісія з торгівлі товарними ф’ючерсами – державний регулятор Сполучених Штатів Америки, що контролює виконання закону про товарні біржі) за минулі періоди, помітним є збільшення контрактів на продаж, але разом з тим – і на покупку нафти, тому у листопаді все ж переважатимуть сили покупців.

Подібне положення справ грунтується на фундаментальних чинниках. Незважаючи на зростання видобутку нафти та її експорту в США, встановлення нового історичного максимуму, що склав майже 2 млн барелів за день, загальна позиція більшості країн ОПЕК націлена на зменшення видобутку чорного золота. Хоча не усі країни-учасниці дотримуються політики, вже йде мова про продовження мораторію аж до кінця 2018 року. Це пояснюється намаганням скоротити перевидобуток, а разом з тим підвищити ціну. Варто звернути увагу і на різке зменшення запасів нафти на 6 млн барелів. Звичайно, про дефіцит казати рано, але настрій на біржі вже помітно змінюється.

Якщо розглядати розвиток подій з точки зору технічного аналізу, то і тут ми побачимо підтримку «бичачої» тенденції. На цінових рівнях нафти 52,30 та 54,20, що встановилися ще в перших місяцях року, відбувається значне накопичення об’ємів, тож логічно розраховувати на підвищення до цих рівнів. Такому розвитку подій посприяє експірація ф’ючерсних контрактів наприкінці листопада. Після досягнення зазначених рівнів можна буде казати про корекцію та повернення до нинішнього рівня близько 50,00, але раніше зниження ціни очікувати не варто.

Загалом, незважаючи на спекулятивні прогнози щодо падіння нафти, більшість чинників все ж вказують на підвищення ціни чорного золота принаймні до листопада. Такими факторами є продовження накопичення кількості контрактів на покупку за звітами CFTC, політика ОПЕК, якої поступово починають притримуватися все більше країн-учасниць, а також експірація, за якої очікується підвищення ціни за технічними показниками.

Читайте также:   В умовах пандемії COVID-19 компанія Microsoft змогла помітно наростити дохід і прибуток

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




1 Комментарий

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *