Продажі нерухомості в Дубаї в червні виросли на 60%

Попит на вілли й таунхауси збільшився більш ніж на 400%

Що трапилося? На ринок нерухомості Дубая після ослаблення обмежень повертається стабільність: у червні продажі виросли більш ніж на 60%, оскільки покупці скористалися більш доступними цінами.

Цифри. За даними Property Finder, в червні в середньому проходило понад 570 транзакцій на тиждень, і за останні три тижні кількість щотижневих продажів зросла в середньому на 11%. За другий квартал було проведено понад 5 560 угод купівлі-продажу на суму близько $3 млрд, що становить половину від числа транзакцій в першому кварталі. За перше півріччя вже скоєно 15 893 угоди на суму близько $9 млрд. На думку експертів, червневі дані говорять про швидке відновлення ринку, яке вкладається в V-образну модель.

Читайте также:   В Австралії з'явився безлімітний 5G за $50 в місяць

Прогноз. В цілому на ринку нерухомості Дубая триває спад через надмірну пропозицію і падіння цін на нафту, яке почалося у 2014 році. Проте, як вважає Хусейн Саджвані, глава третього за величиною девелопера країни Damac, в наступному році ринок може піти вгору завдяки зростанню економічної активності через проведення Expo 2020 на Дубаї.

Сегменти. На вторинний ринок у квітні припадало лише 28% від загального обсягу продажів, тоді як в травні – 33,5%, а в червні – вже 53%, що відповідає тенденції, що склалася до пандемії.

«Ми зараз чітко бачимо незадоволений попит, і деякі агентства нерухомості переживають рекордні місяці, – сказала Лінетт Абад, директор з досліджень і даних в Property Finder. – Запитів на іпотеку багато; процентні ставки на рекордно низькому рівні, і у банків ще в силі кращі пропозиції».

Читайте также:   В Одесі підвищена готовність: з Китаю прибуває контейнеровоз

За її словами, попит на вілли і таунхауси збільшився більш ніж на 400% з початку кризи, і в літні місяці активність буде високою, оскільки ціни залишаються дуже привабливими.

Географія. Основними районами для вторинних угод в червні були: Dubailand (8,2%), Business Bay (6,3%), Dubai Marina (5,9%), Town Square (5,7%) і Dubai Hills Estate (5, 2%). Основними районами для угод off-plan були: Mohammed bin Rashid City (15,6%), Jumeirah Village Circle (11,7%), Downtown Dubai (9,2%), Business Bay (8,4%) і Dubai South (7%).

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.