Приватний бізнес отримає держгарантії по кредитах: Зеленський підписав закон

Також українці зможуть взяти іпотеку на житло

Президент Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким дозволять надавати приватним підприємствам державні гарантії по кредитах. Про це повідомляється на сайті глави держави.

Як зазначено в документі, портфельна основа держгарантії надаватиметься в розмірі до 5 мільярдів гривень на забезпечення часткового виконання боргових зобов’язань за портфелем запозичень суб’єктів господарювання – резидентів України перед банками-кредиторами.

Так, для отримання держгарантій представникам бізнесу необхідно оформити договір з Міністерством фінансів і банком-кредитором. Розмір, вид та умови надання держгарантій – встановить уряд.

Також законопроєкт передбачає впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення українців житлом за допомогою доступного іпотечного кредитування.

У серпні президент Володимир Зеленський заявляв, що українці повинні мати можливість придбати житло в кредит під доступні відсотки – хоча б під 10% річних, оскільки існували дотепер банківські ставки по іпотеці “просто непідйомні” для багатьох українських сімей.

Читайте также:   Іранський депутат шокував світову спільноту заявою про катастрофу літака МАУ під Тегераном 

20 вересня міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що уряд готовий в наступному році передбачити в держбюджеті надання іпотечних кредитів для 30 тисяч українських сімей. За його словами, уряд створить нову установу, яке зможе надавати іпотечні кредити і також надавати фінансовий лізинг, кредит.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *