Озвучені умови, на яких в Україні буде здійснюватися продаж землі іноземцям

Наприкінці березня Верховною Радою України був прийнятий Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення». Президентом документ був підписаний вже 28 квітня. Так, відповідно до закону, з 1 липня 2021 року винятково українські громадяни зможуть купувати право власності на ділянки землі сільгосп призначення (максимально 100 га). З 1 січня 2024 року такі придбання (до 10 тис. га) зможуть здійснювати вже і юридичні особи, але тільки ті, де власниками виступають українці.

Що стосується продажу українських земель іноземцям, то тут є кілька нюансів. Перш за все, питання про надання іноземним громадянам права купувати ділянки в Україні буде вирішуватися в ході референдуму. Крім того, до того, як це питання буде поставлено, необхідно внести ряд інших змін.

Читайте также:   В ЄС електрокари змусять шуміти при русі до 20 км/год.

Перш за все, Володимир Зеленський зазначив, що потрібно створити умови, щоб у всіх українців була можливість купувати землю. Наприклад, слід опрацювати систему доступних кредитів. У іноземних громадян кредитні умови інші і часто кращі за українські. Тому у них і можливостей більше. Так слід для початку надати можливості громадянам України і тільки тоді, коли умови будуть рівні, то можна буде говорити про відкриття ринку для іноземних покупців.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




1 Комментарий

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *