Nissan чи Tesla: яким електромобілям віддають перевагу українці

За перші 10 місяців поточного року українці придбали і поставили на облік 6247 електромобілів. З цієї кількості легкових моделей 5789 штук, комерційних – 458 шт. Таким чином, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, попит на легкові електромобілі в Україні зріс на 37%, а на комерційні – майже вдвічі.

Ринок комерційних автомобілів на електротязі продовжує формуватися в основному за рахунок імпортного секонд-хенду, частка якого склала 96%. А більша частина реєстрацій тут припала всього на дві моделі: Renault Kangoo Z.E. – 420 шт. (403 б / у і 17 нових) і Nissan e-NV200 – 21 шт. (20 б / у і 1 нова).

На ринку легкових електромобілів також домінували екземпляри, що були у вживанні – з 5789 зареєстрованих з початку року машин тільки 498 були новими.

Читайте также:   Найбільший діамант та палац: статки найбагатших президентів у світі

Найпопулярнішим електромобілем в Україні залишається Nissan Leaf. З січня по жовтень 2763 примірника даної моделі поповнили автопарк країни. На другому місці Tesla Model S, електромобілі цієї моделі з початку року обрали 489 автомобілістів. Також до п’ятірки найбільш затребуваних автомобілів з нульовим рівнем викидів увійшли: BMW i3 – 297 шт; Volkswagen е-Golf – 279 шт; FIAT 500е – 253 шт.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *