«Нафтогаз» запустив сонячну електростанцію потужністю 33 МВт в Житомирській області

Це вже друга СЕС компанії в цьому році

Група «Нафтогаз» ввела в експлуатацію сонячну електростанцію потужністю 33 МВт в місті Чуднів (Житомирська обл.), отримавши «зелений» тариф і ліцензію на продаж електроенергії. Станція була побудована у вересні 2020 року з застосуванням закордонного устаткування.

Зокрема, на станції застосовуються монокристалічні фотоелектричні модулі з графеновим покриттям з однією з найвищих у своєму класі потужністю – 430 Вт від ZNSHINE PV-Tech Co., а також стрингові інвертори SUN2000-185KTL від Huawei. При цьому всі допоміжні елементи обладнання та матеріали – українського виробництва.

Пікова потужність фотоелектричних модулів становить 33,313 МВт. Потужність в точці приєднання – 25 МВт. Плановий обсяг корисного відпуску (продажу) електроенергії за перший рік роботи сонячної станції складе не менше 36,5 тис. МВт год з очікуваним доходом понад 153 млн грн.

Читайте также:   Война браузеров: как Microsoft едва не оказались на грани разгрома от фирмы-ноунейма

Замовником проєкт ФЕС «Чуднів» є Дочірнє підприємство «Нафтогаз-Енергосервіс» НАК «Нафтогаз України», яке в листопаді 2018 року отримало три земельні ділянки загальною площею 55 га за результатами проведеного земельного аукціону для розміщення сонячної електростанції та подальшого укладення договорів оренди з Житомирською обласною державною адміністрацією.

«Важливо відзначити, що реалізація цього проєкту направлена ​​також на досягнення цілей зі сталого розвитку Групи Нафтогаз. За прогнозами компанії, скорочення викидів парникових газів, зокрема, вуглекислого газу складе не менше 880 тис. тонн.

Крім того, проєкт стимулює економічний розвиток місцевої громади, адже при будівництві сонячної електростанції були залучені виключно українські фахівці, включаючи місцевих жителів», – розповів перший заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергій Перелома.

Читайте также:   Хто такі українські безробітні. У Держслужбі зайнятості провели дослідження

 

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *