На роботу всього 4 дні в тиждень

На роботу всього 4 дні в тиждень

Компаніям у світі слід замислитися про перехід на чотириденний робочий тиждень. Саме з такою пропозицією виступили історик і економіст Рутгер Брегман, а також психолог Уортонської школи бізнесу при Пенсільванському університеті Адам Грант під час Всесвітнього економічного форуму в швейцарському Давосі. За словами останнього, люди можуть ефективніше зосередити увагу, а їх креативність і якість роботи підвищуються. Як він зазначає: “Вони більш лояльні до організацій, які готові проявити гнучкість щодо їх життя поза роботою”.

У свою чергу, Брегман додає, що соціологи, економісти, філософи десятиріччями вірили, що з часом людство зможе працювати менше, а ситуація змінилася лише в 70-і роки минулого століття. Він розповів, що підприємці виявили позитивний ефект від скорочення робочого тижня ще в 20-30-і роки. “Наприклад, Генрі Форд побачив, що після переходу від 60-годинного до 40-годинному робочому тижні його робочі стали продуктивніше, оскільки менше втомлювалися”, – говорить він.

Читайте также:   Чистая прибыль корпорации Toyota увеличилась на 13%

Відзначається, що 4-денний робочий тиждень сьогодні тестують компанії в офісах по всьому світу. Менше працювати вже почали в Новій Зеландії, Німеччині і Японії. Перші результати підтвердили, що якість роботи в таких умовах не знизилася, а навпаки – зросла.

Читайте також: В АВСТРАЛІЇ З’ЯВИВСЯ БЕЗЛІМІТНИЙ 5G ЗА $50 В МІСЯЦЬ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *