МОЗ: 1 липня ЄС не відкриє кордони для українців

У нашій країні перевищено показник за кількістю нових випадків на 100 тисяч населення

З 1 липня в’їзд в ЄС буде дозволений для тих країн, захворюваність на коронавірус в яких становить 16 і менше активних випадків захворювання на 100 000 населення. В Україні на цю мить індикатор карантину дорівнює 57-ми. Про це на брифінгу заявив глава МОЗ Максим Степанов.

– Якщо ми говоримо про країни ЄС, звичайно керівництво цього союзу в першу чергу турбується про здоров’я своїх громадян. За індикаторами, за показниками, які встановлюються на території ЄС, він становить кількість активних хворих на рівні 16 і менше осіб. Це ті країни, які знаходяться в “зеленій зоні” і можуть спокійно подорожувати в країни ЄС. Якщо говорити про Україну – у нас цей показник становить вже 57 на 100 000 населення. Тобто протягом 2 тижнів у нас шалений ріст, – зазначив Степанов.

Читайте также:   Коронавірус в Україні, 12 липня

Він підкреслив, що в зв’язку з цим для українців “будуть певні обмеження щодо поїздок в країни ЄС”. При цьому Степанов зазначив, що обмеження не стосуватимуться певних категорій громадян – перш за все це будуть дипломати, громадяни, які їдуть на сезонну роботу в сільськогосподарському секторі. Це громадяни, які їдуть на навчання до країн ЄС. Люди, які чекають притулку в країнах ЄС.

– Але все-таки у нас з країнами ЄС діє безвізовий режим. Звичайно, цей список є динамічним і якщо ситуація з рівнем захворюваності покращиться, все буде переглянуто, – додав Степанов.

Своєю чергою ВВС повідомило, що з 1 липня ЄС дозволить в’їзд громадянам 14 країн. У цей список увійшли Чорногорія, Сербія, Грузія, Канада, Алжир, Австралія, Японія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай.

Читайте также:   Bitcoin піднявся вище позначки $14 тис. вдруге менше ніж за тиждень

Також кордону можуть бути відкриті для громадян Китаю, якщо китайський уряд запропонує взаємну угоду для мандрівників з ЄС. Процедура ЄС по формалізації списку і критеріям, за якими країни оцінюються як безпечні, повинні бути завершені до 12 годин дня у вівторок.

Повідомляється, що список узгодили принаймні 55% країн ЄС, які представляють 65% населення ЄС, тобто кваліфікована більшість.

На цей момент в Україні коронавірус підтверджений у 44 334 осіб. За останню добу – 706 нових випадків. Від ускладнень, викликаних хворобою, померли 1 159 осіб, одужали – 19 115.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.