Менш ніж за місяць в Україні було виписано понад мільйон електронних рецептів

Електронні рецепти, як відомо, стали одним з головних змін цього року для пересічних українців. І ось зараз стало відомо, що менш ніж за місяць з моменту введення електронних рецептів на ліки в рамках програми «Доступні ліки» аптеки сумарно видали мільйон лікарських засобів. Про це на своїй сторінці в Facebook розповіла в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

25 квітня було виписано мільйонний е-рецепт, а 9 травня в одній з аптек в Кривому Розі зафіксовано відпустку мільйонного лікарського засобу за електронною рецептом.

За словами Уляни Супрун, це є яскравим свідченням того, що ліки для українців стали ще доступнішими, а лікарі і пацієнти охоче користуються перевагами програми «Доступні ліки».

Читайте также:   Карантин - не перешкода: IKEA все ж збирається закріпитися на українському ринку

3 квітня програма «Доступні ліки» перейшла під контроль Національної служби здоров’я України (НСЗУ).

«Завдяки електронній системі тепер можливо відслідковувати будь-яку інформацію, що стосується програми «Доступні ліки» – аж до точного місця і часу видачі ліків. Тепер ми можемо ще детальніше вивчати роботу програми, робити її більш сучасною і зручною для пацієнтів, провізорів і лікарів».

Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я України.

Уляна Супрун зазначила, що з моменту запуску програми «Доступні ліки» в 2017 році українці скористалися нею вже понад 35 млн разів. Також в.о. міністра охорони здоров’я наголосила, що переписувати рецепти від руки не потрібно, і подібні вимоги з боку аптекарів є порушенням порядку.

Читайте также:   В Україні нарахували майже 8 тисяч мільйонерів і 3 мільярдерів

Покрокова інструкція на отримання ліків за електронною рецептом є на сайті МОЗ. Там же можна дізнатися більше про саму програму «Доступні ліки».

Читайте також: ПОРАДИ ВІД МОЗ ЩОДО ПОВЕДІНКИ НА ПІКНІКУ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *