Кабмін встановив верхню межу для зарплат топменеджерів держкомпаній

Ніхто не зможе отримувати більше 1.25 мільйона

Кабінет міністрів обмежив зарплату керівникам державних підприємств максимальною сумою 1.25 мільйона гривень на місяць. Відповідну норму Кабінет міністрів затвердив постановою №141 від 5 лютого, яке опубліковано в “Урядовому кур’єрі” у вівторок.

Тепер місячний розмір заробітної плати топменеджерыв державної компанії в контракті не повинен перевищувати 1.25 млн грн.

Крім того, Кабмін прив’язав виплати членам спостережних рад таких підприємств до середніх зарплат в галузі за підсумками попереднього кварталу: від 5 зарплат при виторгу держкомпанії до 1 млрд грн на рік до 22 зарплат при виторгу понад 20 млрд грн на рік.

Раніше річні виплати членам наглядової ради були обмежені 548 тис грн (45,7 тис грн на місяць), при виторгу до 949 млн грн на рік до 6,328 млн грн (527 тис грн на рік), при виторгу від 31,64 млрд грн на рік.

Читайте также:   Максим Слободянюк — обличчя національного рейтингу «ТОП 100: Гордість України. Чоловіки»

Крім цього, уряд прибрав 10% доплату членам наглядової ради за участь у роботі комітетів.

Кабмін рекомендував державним органам і наглядовій раді переглянути контракти з керівниками держкомпаній і членами наглядових рад, укладені до набрання чинності цією постановою.

У січні однією з найбільш обговорюваних тем в соціальних мережах була зарплата глави “Укрпошти” Ігоря Смілянського. Цифра майже у 2 мільйони гривень на місяць вразила багатьох.

Крім зарплат, Кабмін хотів би зрізати керівникам держкомпаній і премії, які також можуть виражатися в семизначних числах. Топменеджери цьому не раді.

Раніше 3-березня стало відомо, що Кабмін своєю постановою запровадив у всіх органах влади посаду керівників цифрової трансформації.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *