Ювелірний бренд Tiffany продають найбагатшій людині Європи

Його концерн хоче серйозно зайнятися ювелірними виробами та годинниками

Виробник предметів розкоші LVMH купує легендарну ювелірну компанію Tiffany за 16,2 мільярда доларів. Концерн належить найбагатшій людині Європи французькому бізнесмену Бернару Арно, статки якого оцінюються в 81 мільярд доларів. На сьогоднішній день це найбільше придбання LVMH. Про це пише Reuters.

Раніше найбільший прибуток LVMH приносили модні бренди, в числі яких Louis Vuitton, Christian Dior і Givenchy. В останні роки попит на ювелірні вироби і годинники помітно збільшився, тому в LVMH вирішили розвивати і цей напрямок. Французька компанія вже володіє ювелірним брендом Bulgari і швейцарською маркою годинників Tag Heuer.

– Придбання Tiffany зміцнить позиції LVMH в ювелірному сегменті і посилить його присутність в Сполучених Штатах, – йдеться в спільній заяві компаній.

Читайте также:   А Вы знали: 1% людей распоряжается половиной богатств мира

Переговори велися з другої половини жовтня. Спочатку концерн пропонував 120 доларів за акцію, але в підсумку підвищив ціну до 135 доларів. Після оголошення про покупку ювелірного бренду 25 листопада акції LVMH зросли на 1,8 %. Компанії заявили, що планують закрити операцію в середині 2020 року. Французи додали до початкової пропозицією надбавку в розмірі 7,5 %. Остаточна пропозиція виявилася на 50 % вище вартості акцій, яка була на біржі до появи інтересу Бернара Арно.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *