H & M перетворить свої офлайн-магазини на хаби для онлайн-торгівлі

Шведська мережа магазинів модного одягу H & M, другий найбільший ритейлер одягу в світі, трансформує більше п’яти тисяч своїх офлайн-магазинів на логістичні хаби, які будуть підтримувати онлайн-торгівлю. 

«Роль магазинів сьогодні змінюється. Але ми як і раніше віримо в офлайн-магазини та збираємося перетворити їх на логістичні хаби для доставки, самовивозу і повернення [товарів], щоб підвищити їх ефективність», – заявив нинішній виконавчий директор і майбутній глава H & M Карл-Йохан Перссон (його батько Стефан Перссон, основний власник компанії, в кінці січня 2020 року оголосив про плани передати синові пост голови ради директорів).

За ті 10 років, поки Карл-Йохан Перссон був виконавчим директором H & M, його компанія поступилася статусом найбільшого рітейлера одягу іспанській Inditex – власниці Zara, не встигнувши пристосуватися до перетоку покупців в онлайн-магазини. Так, за цей час H & M збільшила кількість фізичних точок на 150 % проти 50 % у Inditex, через що неодноразово піддавалася критиці з боку інвесторів.

У 2020 році H & M планує збільшити число своїх фізичних торгових точок лише на 25 магазинів (це найменший показник за останні кілька десятиліть): компанія розраховує запустити 200 точок на ринках, що розвиваються і закрити 175 в Європі та Північній Америці. В цілому у H & M до кінця 2019 року налічувалося 5076 офлайн-магазинів.

«Ми з нетерпінням чекаємо реалізації наших планів по модернізації фізичних торгових точок у зв’язку з ростом онлайн-рітейлу. Ми маємо намір використовувати на повну ті фантастичні переваги, що дає нам наша мережа офлайн-магазинів», – зазначила Гелена Хелмерссон, менеджер зі сталого бізнес-розвитку в H & M, яка пропрацювала в компанії 23 роки, та яка обійме посаду виконавчого директора H & M після того, як в зв’язку з переходом на посаду голови ради директорів її покине Карл-Йохан Перссон.

Наостанок зазначимо, що, відповідно до задуму керівництва H & M, фізичні магазини компанії продовжать виконувати й свої традиційні функції. При цьому їх планується зробити більш «зручними і надихаючими на покупки».

Читайте также:   Хід королеви: фантастичний образ Дженніфер Лопес в Венеції

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *