Гучна історія про українську бюджетну авіакомпанію SkyUp і Баришівський районний суд Київської області отримала вельми анекдотичне продовження

Якщо коротко, 24 травня Баришівський райсуд несподівано ухвалив зупинення дії ліцензії SkyUp на виконання польотів. Новина викликала широкий резонанс в силу багатьох обставин, включаючи те, що за фактом Баришівський райсуд не мав права виносити дане визначення, оскільки регуляторами в сфері авіаперевезень виступають Міністерство інфраструктури і Державіаслужба України. Тоді експерти говорили, що відкликати ліцензію може тільки Адміністративний суд, а відповідачем повинна бути Державіаслужба. Тоді головні українські чиновники – це прем’єр-міністр Володимир Гройсман та міністр Володимир Омелян – назвали рішення абсурдним і закликали регулятора розібратися в ситуації.

Переходячи до суті новини, недавно в прокуратуру, Нацполіцію і Державне бюро розслідувань (ДБР) надійшла заява зі скаргою на вчинення кримінального злочину компанією SkyUp, а саме – невиконання рішення Баришівського райсуду про призупинення ліцензії авіаперевізника. Але найцікавіше, що заяву цю написала Оксана Пасенко. Так, це та сама Оксана Пасенко, від імені якої було подано позов проти SkyUp, що послужив підставою для винесення Баришівським райсудом визначення про припинення дії ліцензії перевізника.

Читайте также:   Население Земли растет стремительными темпами

Про подану в ГБР і ГПУ заяву повідомив в Facebook співвласник авіакомпанії Олександр Альба, приклавши фотографії першої і останніх сторінок заяви, датованої 10 червня.

Іронічність і анекдотичність ситуації полягає в тому, що сама Оксана Пасенко ніколи не купувала квитки у SkyUp і ніколи не була клієнтом авіакомпанії. Крім того, спілкуючись з журналістами програми Схеми, Оксана Пасенко на камеру розповіла, що не подавала ніяких позовів проти SkyUp.

З урахуванням всього цього складно підібрати слова, щоб описати все це безумство і абсурдність ситуації. Нагадаємо, ще 5 червня SkyUp подала апеляцію на рішення Баришівського суду, вона поки не була розглянута. Будемо сподіватися, що незабаром це уявлення закінчиться і цирк пройде.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *