Джефф Безос: «21-е століття буде століттям найбільшої демократії світу – Індії»

Засновник Amazon Джефф Безос приїхав до Індії та під час спілкування з журналістами в Нью-Делі пообіцяв вкласти $1 млрд в індійські компанії для «цифровізації дрібного і середнього бізнесу». Мета ініціативи – прискорити розвиток місцевого ринку, щоб до 2025 року Amazon могла експортувати товарів з Індії на $10 млрд, стверджує він.

«Хочу зробити для вас пророкування. Передбачаю, що 21-е століття буде індійським століттям», – заявив мільярдер.

На додаток до цього Безос вказав, що, на його думку, для 21-го століття найважливішим альянсом стане альянс між США та Індією – «найстарішою та найбільшою демократією світу».

Як зазначає Business Insider, вірять американському підприємцю далеко не всі: його візит проходить на тлі багатотисячних протестів. Активісти, які вийшли на вулиці по прибуттю мільярдера, стверджують, що Amazon душить малий бізнес, змушуючи виставляти мінімально можливі ціни і позбавляючи ресурсів на розвиток.

При цьому протести – не єдине, з чим доводиться стикатися компанії Джеффа Безоса в Індії. У минулому році місцевий уряд прийняв закон про справедливу інтернет-конкуренцію, який заборонив Amazon і його місцевому аналогу Flipkart (яким володіє Walmart), найбільшим представникам онлайн-комерції, які працюють на території Індії, укладати з продавцями угоди про ексклюзивні продажі, а також продавати на своїх платформах товари, вироблені дочірніми підприємствами, ціни на які, як правило, були нижчі за середньоринкові. Ефект, правда, вийшов зворотним: як тільки закон набрав чинності, з онлайн-каталогів пропали тисячі індійських продуктів.

Крім цього, антимонопольне відомство Індії в даний час розслідує звинувачення на адресу Amazon і Flipkart про нечесну конкуренцію: компанії звинувачуються в тому, що вони нібито надавали на своїх платформах певні преференції дочірнім фірмам, наприклад, робили їх позиції більш помітними в результатах пошуку.

Читайте также:   «Нова Пошта» переходить на 7-денний робочий тиждень

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *