Canalys: Торгова війна між США і Китаєм призведе до зниження глобальних поставок смартфонів в 2019

За даними звіту дослідницької компанії Canalys, в цьому році глобальні поставки смартфонів будуть трохи нижче, ніж в 2018 році. Компанія скоригувала свій попередній прогноз приблизно на 5%. Основною причиною такої ситуації називають торгову війну між США і Китаєм.

Попередній попередній прогноз Canalys припускав, що в 2019 році на глобальний ринок буде виведено близько 1,417 млрд смартфонів, а приріст поставок у порівнянні з 2018 роком складе 1,7%. Але потім з новою силою розгорілася торгова війна між США і Китаєм. Нещодавно уряд США вирішило заблокувати співпрацю Huawei з американськими технологічними компаніями. Хоча розпорядження влади США про введення санкцій відносно Huawei призупинено на 90 днів, Canalys очікує його вступу в силу. Якщо рішення цієї ситуації не буде знайдено, то продажі смартфонів Huawei за межами Китаю можуть істотно знизитися. В результаті, тепер Canalys вважає, що в 2019 році глобальні поставки смартфонів будуть обчислюватися показником 1,35 млрд пристроїв, а зниження обсягів реалізації в порівнянні з попереднім роком складе 3,1%. У 2018 році було відвантажено 1.393 млрд смартфонів.

Читайте также:   После публикации этого отчета бумаги Tesla взлетели на 9%

Однак, дивлячись в майбутнє, Canalys прогнозує зростання продажів смартфонів в 2020 році з очікуваним обсягом поставок близько 1,39 млрд пристроїв, приріст складе 3,4%. При цьому деякі регіони будуть відновлюватися швидше, ніж інші, в основному через різної тривалості життєвого циклу використання мобільних пристроїв.

Читайте також: ЕКСПЕРТИ BLOOMBERG ОЦІНИЛИ ВТРАТИ СВІТОВОЇ ЕКОНОМІКИ ВІД ТОРГОВОЇ ВІЙНИ МІЖ США І КНР

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *