Боротьба з корупцією: МВФ про очікування від візиту в Україну

Міжнародний валютний фонд (МВФ) сподівається на досягнення швидкого результату у переговорах з українською владою, а також на продовження реформ і боротьбу з корупцією. Про це розповів директор управління МВФ з питань Європи Пол Томсен.

За його словами, вони сподіваються на швидкий результат навіть незважаючи на те, що залишаються ще деякі невирішені питання. Представник МВФ зазначив, що українські колеги досягли величезного прогресу у питанні фіскальної та монетарної політики, очищення банківського сектора, стабілізації макроекономіки. Однак ситуація, за його словами, з корупцією в Україні як і раніше залишається плачевною, і уряд країни має прогресивно працювати в цьому напрямку. Зокрема, Пол Томсен порадив «зберегти незалежність центрального банку, досягти прогресу в фінансовому секторі, продовжити бюджетну консолідацію».

Читайте также:   Таліби стратять мирних жителів і військових

Нагадаємо, що місія МВФ прибуде в Україну 14 листопада. Члени місії продовжать обговорення нової програми з представниками української влади. Відзначимо, що попередній візит місії в Києві проходив з 11 по 26 вересня. Програма співпраці МВФ з Україною була затверджена у жовтні 2018 року. Тоді сторони домовилися про виділення $3,9 млрд. У грудні Україна отримала перший транш у розмірі 1,4 млрд доларів. У МВФ тоді заявляли, що перегляд програми співпраці необхідно проводити один раз на півроку.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *