Apple звільнила співробітників, які прослуховували користувачів

Американська технологічна компанія Apple розпрощалася більш ніж з 300 співробітниками. Вони працювали в ірландському офісі в Корку і займалися прослуховуванням голосової підказки Siri на пристроях користувачів. Про це повідомляє The Guardian.

Ці працівники були найняті в рамках програми “Оцінка”, яка перевіряла записаний Siri звук. Крім того, 2 серпня їх відправили в оплачувану відпустку, а 28-го – звільнили. Причинами цих рішень з боку керівництва Apple були спочатку призупинення, а потім – припинення дії згаданої програми.

Самі працівники стверджують, що при прослуховуванні користувачів часто чули конфіденційну інформацію, таку як медична інформація, злочинна діяльність і “сексуальні контакти”. У компанії заявили, що не будуть зберігати аудіозаписи взаємодії користувачів з Siri за замовчуванням.

Читайте также:   Зеленський підписав закон про "інвестиційних нянь"

Через 6 днів після того, як Apple призупинила програму “Оцінка” на компанію подали в суд в Каліфорнії. Як повідомляє Bloomberg, головним формулюванням позову було порушення американською компанією права на недоторканність особистого життя при прослуховуванні користувачів за допомогою Siri.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *