Акціонери Facebook пропонують зняти Цукерберга з поста глави ради директорів

Група акціонерів найбільшої в світі соціальної мережі Facebook має намір зняти з поста глави ради директорів компанії Марка Цукерберга, а також знизити його вплив на правління. Звернення опубліковане на сайті Комісії з цінних паперів США.

У заяві вказується, що в даний час Цукерберг контролює 13% акцій Facebook, при цьому в правлінні за ним закріплена частка 51% всіх голосів, що дає йому можливість фактично одноосібно приймати стратегічні рішення щодо розвитку компанії. Разом з тим, акціонери вважають, що право голосу має бути пропорційно кількості внесених коштів.

Крім цього, в зверненні винесено пропозицію призначити «незалежного голову» ради директорів. На думку акціонерів, той факт, що генеральний директор в особі Цукерберга є одночасно і головою, може надавати надмірно сильний вплив на раду та її порядок і тим самим – послаблювати контроль діяльності компанії з боку правління.

Читайте также:   Кому распродает свою недвижимость Петр Порошенко?

«Вибір незалежного голови дозволить генеральному директору зосередитися на управлінні компанією, а голові – на нагляді і стратегічному керівництві», – йдеться в документі.

Акціонери стверджують, що саме відсутність незалежного правління призвела до того, що з липня 2018 року вартість Facebook впала на 40%, при цьому сама компанія виявилася замішаною в численних скандалах, включаючи витік даних в Cambridge Analytica, російське втручання у вибори в США і поширення фейкових новин, і наводять як приклад Google, Microsoft, Apple і інші компанії, де посади генерального директора і голови займають різні люди.

Питання про призначення окремого глави правління група акціонерів пропонує обговорити на чергових річних зборах, призначених на 30 травня.

Читайте также:   Tesla подешевшала на 300 мільярдів

Наостанок зазначимо, що керівництво Facebook опублікувало заяву у відповідь, в якій підкреслило, що існуюча структура правління найкращим чином відповідає інтересам акціонерів.

Читайте також: МАЙЖЕ $1 МІЛЬЯРД НА БЛАГОДІЙНІСТЬ: ГЛАВА XIAOMI ВІДДАСТЬ 2/3 СВОГО РІЧНОГО ПРИБУТКУ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *