2019 рік став найкращим роком для Apple за останні десять років, акції компанії встановили новий рекорд

У перший робочий день після Різдва акції Apple виросли на 1,6%, досягнувши максимуму в серії рекордних показників. Багато в чому завдяки тому, що продукція компанії користувалася і продовжує користуватися особливим попитом у святковий сезон. Тим самим Apple закінчує рік з кращими показниками за десятиліття.

Цього року новорічне «ралі» сприяло зростанню капіталізації компанії на 80%, додавши до ринкової вартості близько $ 530 млрд. 10 років тому Apple закрила 2009 рік із щорічним зростанням майже на 150%, з того моменту, як ціна акцій почала відновлюватися після фінансової кризи. У поточному році компанія перевершила таких Техногігантів, як Microsoft (+ 55% за підсумками року) і Amazon (+ 23% за підсумками року).

Читайте также:   Louis Vuitton пожертвують $226 мільйонів на реставрацію Нотр-Дам

На самому початку 2019 року Apple вперше за майже два десятиліття знизила прогноз по доходах. Це викликало масове скидання акцій, але вони швидко відновилися в ціні і продовжили зростання протягом року. Проте загроза торговельної війни з Китаєм, відсутність чіткої стратегії в сфері 5G і уповільнення продажів iPhone позначилися на загальному настрої. Недавні ознаки ослаблення торгової напруженості між США і Китаєм забезпечили стабільне макроекономічне становище для Apple.

Позитивний вплив на фінансовий стан Apple зробив вихід компанії на ринок потокового стрімінгу з сервісом Apple TV +, а також запуск ігрового сервісу по підписці Apple Arcade. Уолл-стріт з нетерпінням чекає виходу iPhone 5G у 2020 році та все більш оптимістично оцінює його потенціал. Середня ціна акції компанії становить близько $ 268. В цілому експерти позитивно налаштовані стосовно Apple, і більшість з них рекомендують інвесторам купувати акції компанії. В кінці січня будуть опубліковані попередні результати першого кварталу, аналітики очікують зростання прибутку Apple більш ніж на 8%, поряд зі зростанням торгування на 4,5%.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *