$2 млрд на зелену енергетику: Amazon створює венчурний фонд для екостартапів

Подавати заявки на фінансування можуть компанії й стартапи з усього світу

Компанія Amazon створить венчурний фонд у $2 млрд для підтримки компаній, чиї розробки сприяють переходу до економіки з низьким вуглецевим слідом. Про це повідомляється на офіційному сайті компанії.

Фонд підтримає розробки в різних сферах, включаючи транспорт, логістику, енергетику, виробництво, сільське господарство. Подавати заявки на фінансування можуть компанії й стартапи з усього світу.

“Кожна потенційна інвестиція буде оцінюватися з точки зору її здатності прискорити шлях до безвуглецевої економіки та допомогти зберегти планету для майбутніх поколінь”, – зазначає засновник Amazon Джефф Безос.

Новий венчурний фонд – частина програми Amazon по боротьбі зі зміною клімату. Компанія обіцяла звести до нуля власні викиди вуглекислого газу до 2040 року. Крім Amazon до цієї ініціативи приєдналися компанії Verizon, Reckitt Benckiser і Infosys.

Читайте также:   Стукнуло 30 — тримай додатковий тиждень відпустки на особисте життя

Amazon інвестувала кошти в розробку сотні продуктів, що сприяють зменшенню вуглецевого сліду – від сонячних батарей на своїх складах до електромобілів. Компанія планує повністю перейти на відновлювані джерела енергії у 2025 році.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *