В Італії відгримів 76-й Венеціанський міжнародний кінофестиваль (фото, відео)

Кінофестиваль на італійському острові Лідо є одним з найстаріших міжнародних заходів у сфері кінематографу — він був заснований у далекому 1932 році італійським диктатором Беніто Муссоліні. Він проводиться щорічно восени (частіше в серпні-вересні) і триває близько двох тижнів.

З 28 серпня по 7 вересня у Венеції відбувся вже 76-й фестиваль. Захід зібрав під своїми стінами багатьох знаменитостей. Зокрема на червоній доріжці можна було побачити цілий розсип акторів та моделей: Бреда Пітта, Катрін Денев, Жюльєт Бінош, Лів Тайлер, Скарлетт Йоганссон, Іман Бові, Пенелопу Крус, Моніку Беллуччі, Барбару Палвін, Ельзу Госк та багато інших.

У рамках заходу показ фільмів відбувся по декількох програмах: основній, «Горизонти» та «Венеціанська класика».

Читайте также:   Князівство Монако: цікаві факти від Ельвіри Гаврилової

Нагороду «Золотий лев» отримала стрічка Тодда Філліпса «Джокер». Водночас лауреатом гран-прі журі «Срібний лев» став фільм режисера Романа Поланскі «Офіцер і шпигун». У програмі «Горизонти» перемогу одержав український фільм режисера Валентина Васяновича «Атлантида». У програмі «Венеціанська класика» приз за найкращий відреставрований фільм отримала стрічка «Екстаз» 1933 року режисера Густава Махато.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *