У Шотландії продали найбільшу в світі пляшку віскі

У ній міститься стільки ж напою, скільки і в 150 стандартних пляшках

У Шотландії на аукціоні Just Whisky виставили на продаж найбільшу на планеті пляшку односолодового віскі Tomintoul. Як пише BBC, висота пляшки 1,5 метра, місткість – 105,3 літра.

Гігантську пляшку продали невідомому покупцеві за 15 тисяч фунтів стерлінгів (більше 4 мільйонів 716 тисяч гривень). За словами директора і співзасновника Just Whisky Грема Крейна, її вміст можна розлити в 150 стандартних пляшок.

Напій був приготований в 2009 році на віскарне Tomintoul. Над віскі працювали 14 осіб. До аукціону пляшка перебувала в Шотландському центрі спадщини віскі в Единбурзі.

Раніше стало відомо про те, що в 2020 році буде виставлена ​​на продаж “ідеальна” колекція шотландського віскі, в якій 3 900 пляшок. Серед найбільш цінних екземплярів віскі The Macallan, Bowmore і Springbank, а також віскі з уже закритих винокурень Stromness Distillery і Dallas Dhu. Колекція буде продана на двох окремих аукціонах в 2020 році. Очікується, що колекція збере понад $10.5 млн (болем 246 мільйонів 729 тисяч гривень).

Читайте также:   Старша дочка Білла Гейтса виходить заміж

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *