У Нью-Йорку після ремонту відкрився фірмовий магазин Apple (фото)

20 вересня, у день старту продажів нових iPhone, після тривалого ремонту (його закрили ще в кінці 2017 року) відкрився оновлений флагманський магазин Apple на П’ятій авеню в Нью-Йорку.

Як і очікувалося, він скинув оригінальне райдужне забарвлення і зараз знаменитий на весь світ скляний куб знову прозорий. Сам магазин після розширення, істотно збільшився (він став майже у два рази більше, в основному завдяки вищим стелям) і виглядає інакше, як зовні, так і всередині.

Як зазначалося вище, ремонт зайняв два роки замість спочатку відведеного на роботи року. Це при тому, що Apple явно не пошкодувала грошей на перебудову свого найвідомішого магазину. Старий підземний магазин був повністю знесений, і Apple перебудувала його з нуля за новим проектом, який розробила архітектурна фірма Foster and Partners (вона ж проектувала нову «космічну» штаб-квартиру Apple Park). Площа, що оточує куб, також була перероблена: 62 круглих світлових люків з матовим склом забезпечують проходження природного світла в магазин. Ліворуч і праворуч від куба розташовано 18 дископодібних елементів, які Apple називає «небесними лінзами». Вони являють собою блискучі металеві об’єкти, що забезпечують вид на магазин з висоти пташиного польоту.

Читайте также:   Положинський пішов з групи "Тартак"

Apple передбачила два додаткових входи, хоча туристи все одно в переважній більшості будуть йти до головного входу через куб з гвинтовими сходами. До речі, сходи тепер зроблені з нержавіючої сталі замість скла. Крім природного освітлення, стеля також оснащена налаштованими білими світлодіодами, які будуть автоматично перемикатися між теплими та холодними тонами в залежності від часу доби, щоб усередині клієнти відчували себе комфортно.

В цілому куб зберіг колишню атмосферу, ніяких кардинальних змін оновлення не принесло і, ймовірно, далеко не всім це сподобається. Всередині, як і раніше багато не залученого простору, дерев і рослин, якими Apple прикрашає свої магазини з 2016 року. Тут також є величезний дисплей і місця для презентацій і занять.

Читайте также:   Bentley створили автомобіль спеціально для Санти

У магазині Apple на П’ятій авеню тепер працюють близько 900 чоловік в порівнянні з 300 співробітниками на момент відкриття у 2006 році. Apple стверджує, що співробітники в сукупності говорять на 36 мовах, більшість знають по дві мови. Секція Genius Bar збільшилася в розмірах приблизно вдвічі та тепер проходить через весь магазин, так що клієнтам, що звернулися за консультацією або технічною підтримкою, буде легше отримати допомогу.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *