Тиждень моди в Мілані очима «Міс Україна 2018» Вероніки Дідусенко (ФОТО)

Погляд «зсередини» — Milan Fashion Week очима Вероніки Дідусенко (ФОТО)

Світ змінюється у нас на очах і у всіх сферах, включно з індустрією моди, відбуваються несподівані метаморфози. Раніше стандартні та прості речі нині набувають нових форм. Міс Україна 2018 — Вероніка Дідусенко розповіла про те, як змінився тиждень моди в Мілані в період пандемії.

Milan Fashion Week — очікувана модна подія, яка щорічно збирала більше ніж 20 тисяч гостей. У 2020 році модним будинкам довелося шукати не тільки нові формати самовираження, а й істотно обмежити кількість запрошених гостей, а деякі бренди взагалі проводили покази за закритими дверима.

Модель, переможниця конкурсу «Міс Україна 2018» і активістка в області захисту прав жінок — Вероніка Дідусенко одна з небагатьох, хто отримав запрошення на модну подію. Як розповіла Вероніка, громадянам України був заборонений в’їзд в Італію, де діють дуже суворі правила щодо перетину кордону. Проте уряд Італії зробив все можливе, щоб українські моделі отримали спеціальний дозвіл на в’їзд до Італії. Можна справедливо вважати, що індустрія моди, це не тільки вагома частина ВВП Італії, але і невід’ємна складова бренду країни.

Читайте также:   Самый быстрый пианист мира впервые посетит Украину и выступит с сольным концертом в Одессе!

«Пандемія внесла нову реальність у світ моди. Італійські дизайнери впевнено прийняли цей виклик. Max Mara, Etro, Fendi та Valentino були серед тих відважних 20-ти брендів, які влаштовували офлайн шоу на різних локаціях в Мілані. Наприклад, Fendi, не маючи можливості запросити іменитих топ-моделей, як Кайя Гербер або Белла Хадід (американським громадянам суворо заборонений в’їзд до Європи) вирішили запросити топ-моделей з інших епох, наприклад, одній з моделей було 70(!) років. Водночас бренд Moschino пішов іншим, я б навіть сказала радикальним шляхом — взагалі не запрошували «живих» моделей, а використовували спеціально розроблені ляльки, які повністю повторюють образи моделей.

У той час як звичайний «докризовий» показ топових італійських брендів відвідували, як правило, більше тисячі глядачів, то зараз кількість запрошених істотно зменшилась, іноді не більше ста людей. Інколи запрошеними гостями показу були виключно преса та баєри, а розміщення було організовано таким чином, що між кожною людиною була відстань не менше двох метрів», — розповіла про Milan Fashion Week Вероніка Дідусенко.

Читайте также:   Disney запустили детский сериал «Star Wars»

За неповний місяць перебування в Італії, українка встигла попрацювати з такими брендами, як Мах Маra, Off-White та Opening Ceremony з NGG Group. Особливе задоволення Дідусенко отримала працюючи з популярним італійським брендом Galla, який використовує різноманітну палітру кольорів світу та пропагує оптимізм, який наразі такий важливий для громадян всіх країн світу.

З 2018 року Вероніка веде міжнародну кампанію #righttobeamother, яка викликала величезну зацікавленість у італійців. Мета кампанії — змусити найбільші у світі конкурси краси переглянути свої правила, які забороняють матерям, заміжнім та розлученим жінкам брати в них участь.

— Моя соціальна кампанія #righttobeamother викликала резонанс та інтерес. Італійці дуже активні, коли мова йде про захист прав жінок. Тому ця тема для них завжди актуальна. — прокоментувала Вероніка.

Читайте также:   Кім Кардаш'ян оголосила про закриття телешоу про свою сім'ю

Через те, що fashion-індустрія працює в скороченому режимі у Вероніки Дідусенко було достатньо часу, щоб насолодитися атмосферою Італії. У вільний час модель відвідала озеро Комо, національний парк Чінкве-Терра, невелике гірське містечко Бйолі, а також гуляла Міланом. Італія прекрасна, втім, як і завжди!

Після повернення в Україну Вероніка планує значно активізувати свою соціальну місію #righttobeamother з особливим акцентом кампанії на США.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *