П’ять років на відновлення: Нижня палата парламенту Франції схвалили законопроект по Нотр-Дам де Парі

Нижня палата парламенту Франції – Національні збори – більшістю голосів схвалила законопроект про відновлення собору Паризької Богоматері, який серйозно постраждав під час сильної пожежі в квітні. Обговорення документа тривало 13 годин. У ньому чітко зазначено, що всі відновлювальні роботи повинні бути завершені протягом п’яти років. Нагадаємо, такий термін назвав раніше президент Франції Еммануель Макрон.

Критики законопроекту вважають, що на відродження Нотр-Дам де Парі необхідно набагато більше часу. А поспіх може тільки завдати шкоди знаменитій споруді, яке стало одним з головних символів Франції.

Міністр культури Франк Ріестер відкинув ці побоювання. Він згоден з тим, що п’ять років – «термін амбітний», однак ніхто не збирається поспішати. «Ми хочемо діяти швидко. Нас звинувачували в тому, що мова йде про дуже швидкі темпи, проте щедрі пожертви надійшли в найкоротші терміни, тому ми повинні відреагувати на них конкретними діями», – заявив міністр.

Читайте также:   22nd Odessa Fashion Day

Нагадаємо, менше ніж за тиждень на відновлення собору було зібрано не менше мільярда євро. За оцінками експертів, на реконструкцію можуть знадобитися близько 600-700 мільйонів євро. Представники французької громадськості закликали перерахувати надлишки коштів іншим церквам і соборам в країні, які знаходяться в занедбаному стані через недостатнє фінансування.

Новий закон передбачає створення спеціального громадського наглядового органу для контролю над відновними роботами. Він також наділяє влади повноваженнями при необхідності скасовувати рішення, пов’язані з проведенням тендерів. Це положення викликало найбільшу критику в суспільстві.

Тепер документ спрямований в Сенат (верхня палата парламенту) на розгляд. Засідання має відбутися 27 травня.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *