Офіційно: 8 і 9 травня в Україні не буде масових заходів до Дня Перемоги і Дня Пам’яті 

А Зеленський не поїде до Лукашенка на Парад Перемоги

В Україні карантин продовжено до 22 травня. Відповідно, ніякі масові заходи 8 і 9 травня також не проводитимуться. Ми усі і так це розуміли, але 6 травня офіційне підтвердження прозвучало з вуст прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля під час засідання Кабміну.

За його словами, таке рішення було прийнято через складну епідемічну ситуацію з коронавірусом.

– Напередодні Дня пам’яті 8 і 9 травня у зв’язку з карантином в Україні не проводяться масові заходи. Щоб не піддавати ризику наших громадян ми не будемо проводити в цьому році масових заходів, – зазначив Шмигаль.

Прем’єр також звернувся до керівників обласних держадміністрацій “особисто або на рівні заступників” забезпечити індивідуальне вшанування ветеранів Другої світової війни, які проживають в їх регіонах.

– Всі інші заходи ми проводити не плануємо у зв’язку з карантином, – ще раз підкреслив Шмигаль.

Мер Харкова Геннадій Кернес, передбачаючи такий розвиток подій, заздалегідь звернувся до городян із закликом провести День Перемоги на балконах.

Перед цим від масових акцій 8 і 9 травня відмовилися в Києві. За словами мера столиці Віталія Кличка, формат святкування 75-річчя від дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні “буде іншим” (як і святкування Дня Києва). Деталей Кличко не уточнив.

Зеленський не поїде до Лукашенка на Парад Перемоги

У графіку Володимира Зеленського на період карантину відсутні міжнародні візити, повідомили в ОП. Поїздка до Мінська на Парад Перемоги, куди лідерів країн колишнього СРСР напередодні запросив Олександр Лукашенко, також не планується.

– Президент не розглядає поїздку до Мінська на 9 травня, – уточнили в ОП.

Водночас після зняття карантину в Україні та ряді країн Азії, Володимир Зеленський планує серію офіційних візитів в цей регіон. Про це розповів заступник голови ОПУ Ігор Жовква.

– Коли у нас будуть зняті заборони на пересування в умовах коронавіруса, безумовно, ми будемо планувати азійське турне. Щоб президент відвідав кілька країн, з якими нам потрібно посилити відносини, – пояснив він.

В Білорусі не збираються відмовлятися від ідеї провести військовий парад до Дня Перемоги. Водночас, ювілейний Парад Перемоги в Москві 9 травня не відбудеться через карантин. Його пообіцяли провести в 2020 році, але дата поки невідома.

Читайте также:   Копия высшего класса: Китайцы построили австрийский Халльштатт!

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *