Ні пропаганді: Twitter повністю заборонить політичну рекламу

Соцмережа Twitter повністю відмовиться від будь-якої політичної реклами на своєму ресурсі. Про це заявив засновник компанії Джек Дорсі.

За словами підприємця, в компанії не хочуть, щоб політичні рішення людей були скомпрометовані таргетованою рекламою. Попри те, що інтернет-реклама вкрай ефективна для комерційних рекламодавців, вона створює ризики для демократії, бо з її допомогою можна вплинути на голоси виборців, а отже, і на мільйони людей, пояснив Дорсі. Крім того, політики нерідко використовують рекламні оголошення для поширення неправдивих заяв, що також є неприпустимим.

«Ми впевнені, що охоплення політичних ідей повинно заслуговуватись, а не купуватися … люди повинні бачити політичні повідомлення, коли свідомо підписуються на політиків, а не коли політики купують місце в їх стрічці», – підкреслив засновник Twitter.

Читайте также:   Афганістан: таліби дозволили вчитися в школах тільки хлопчикам

Можна було б намагатися модерувати таку рекламу, намагаючись відокремлювати сумлінні оголошення від недобросовісних, але це створює занадто багато ризиків для репутації компанії, вказав Дорсі.

На завершення свого спічу підприємець закликав регуляторів активніше працювати над впровадженням правил для політичної реклами в інтернеті, а також запевнив, що заборона політичної реклами тепер не обмежить свободу самовираження користувачів платформи та не зіграє на руку тим, хто вже перебуває при владі.

Заборона буде поширюватися як на записи, які просувають конкретних кандидатів, так і на оплачені твіти з думками з важливих політичних питань. Виняток становитиме лише реклама, пов’язана з виборами, але не пропагує підтримку будь-яких конкретних кандидатів, наприклад, це може бути оголошення, просто агітують прийти на вибори. Офіційно правила заборони Twitter опублікує 15 листопада, а чинності наберуть тиждень по тому, щоб у рекламодавців був період підготуватися до змін.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




1 Комментарий

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *