NASA відправляє на Марс усіх бажаючих: достатньо лише подати заявку

Американське аерокосмічне агентство пропонує всім бажаючим відправитися на Марс в рамках майбутньої місії «Марс-2020», причому абсолютно безкоштовно. Само собою, мова йде не про буквальні перельоті (для цього доведеться почекати, поки SpaceX створить свій Starship, і викласти кругленьку суму за квиток), а духовну участь у місії, що має на увазі відправку на Червону планету своїх персональних даних. Так, NASA знову збирає імена користувачів, які відправляться на Червону планету на борту наступного марсохода. Вони будуть записані на спеціальний кремнієвий мікрочип. Для того щоб взяти участь в кампанії Send Your Name, необхідно заповнити реєстраційну форму на сайті місії .

Заявки будуть прийматися до 30 вересня.

Відзначимо, що це вже не перша подібна ініціатива NASA. Минулого разу агентство відправило на Червону планету два 8-міліметрових кремнієвих чіпа в складі посадкової платформи InSight. На них було записано близько 2,4 мільйона імен людей, що залишили свої заявки на сайті NASA в 2015 та 2017 років роках. Також можна згадати, що така ж частинка нас вирушила до Сонця на борту сонячного зонда Parker Solar Probe. На чіпі, прикріпленому до зонду, вирушило 1,2 млн імен людей, що відправили свої заявки в електронному вигляді, а також фотографії Юджина Паркера (на його честь названий апарат) і копія його наукової статті за 1958 рік, присвячена сонячному вітрі.

Читайте также:   Де відпочити під час пандемії? Названі найбезпечніші пляжі Європи

Зрозуміло, що свого імені на ровері ви ніде не побачите, оскільки воно буде нанесено на чіп разом з мільйонами імен інших користувачів, але зате зможете отримати пам’ятний посадковий талон на рейс «Марс-2020», який послужить відмінним нагадуванням про внесок в місію.

Що стосується самої місії «Марс-2020», наступник нинішнього марсохода «К’юріосіті», який знаходиться на планеті з 2011 року, буде запущений за допомогою ракети Atlas V-541 в проміжку часу з 17 липня по 5 серпня 2020 року і повинен прибути на Марс 18 лютого 2021, здійснивши посадку в Кратері Езеро. Це місце на західній околиці рівнини Ісіди в північній півкулі Марса було вибрано зі списку 60 можливих місць посадки. Вважається, що 3,5-3,9 мільярда років тому тут розташовувалися дельта річки і озеро.

Читайте также:   Не скоро: у Мінцифри озвучили терміни впровадження 5G в Україні

Залишається згадати, що на початку року NASA і весь світ попрощалися з марсоходом Opportunity, який пропрацював на Марсі майже 15 років.

Читайте також: АМЕРИКАНСЬКА КОМПАНІЯ ВИГРАЛА КОНКУРС NASA НА КРАЩИЙ ПРОЕКТ ІНОПЛАНЕТНОГО ЖИТЛА

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *