МВС: в церкви на Великдень пішли майже 130 тисяч українців

Правоохоронці вважають, що в цілому люди прислухалися до заклику святкувати вдома

Великодні богослужіння в Україні в умовах карантину відвідали майже 130 тисяч осіб. Про це вранці в неділю, 19 квітня, повідомили в МВС. При цьому глава Національної поліції Ігор Клименко сказав, що в цілому люди прислухалися до закликів влади залишитися вдома, порушень по всій країні було всього 19.

– Участь у богослужіннях взяли майже 130 000 громадян. І сьогодні ми можемо говорити про те, що громадяни проявили правова свідомість і прислухалися до наших закликів дотримуватися карантину, – цитує його прес-служба міністерства внутрішніх справ.

Поліція зафіксувала 19 порушень правил карантину в 13 областях. Це присутність понад десять віруючих в храмах, в тому числі без масок. Поліціянти склали лише три адміністративних протоколи та відкрили одне кримінальне провадження.

Спікер МВС Артем Шевченко перед святом відзначав, що у 2019-му великодні богослужіння відвідали близько семи з половиною мільйонів осіб. І якщо в цьому році прийде хоча б десята частина – “отримаємо ще один спалах хвороби”.

Читайте также:   Коронавірус в Україні: поставлений черговий антирекорд - 921 хворих за добу

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *