Міжнародний проект «Планета Земля — Єдина: Україна – Ірак»

Міжнародний проект «Планета Земля — Єдина» знову порадував поціновувачів прекрасного новим відкриттям

Захід був проведений з ініціативи народного депутата України Олега Осуховського, члена Комітету євроінтеграції і народного депутата України Дмитра Лубинця, голови міжпарламентської групи «Україна – Діаспора».

Арт-Куратори: Альона Яремчук і Микола Зінченко, за підтримки Юридичної Консалтингової Групи «Яремчук і Партнери», Аукціонного Дому “Arsani”, JCI Ukraine, Асоціації Іракських Художників. На цей раз предметом виставки стала культура сучасного Іраку. Країна, на території якої існувала і процвітала Месопотамія, батьківщина сільського господарства і перших міст, фактично колиска сучасної цивілізації, сьогодні є територією перманентних збройних конфліктів і однією з найбільш напружених точок на Землі. Але, звичайно, це не про війну Ірака. Навпаки, мистецтво є єдиним інструментом, здатним протистояти агресії навколишнього світу. І художники Іраку є провідниками культури своєї країни, яка була і залишається невід’ємною частиною планетарного співтовариства.

Міжнародне інтегрування культур і є основною метою проекту «Планета Земля – Єдина».
Його лідер Альона Яремчук в дев’ятий раз проводить міжнародну виставку-зустріч українських і зарубіжних діячів культури в стінах Верховної Ради України. Представники творчої інтелігенції Грузії, Німеччини, Ізраїлю, Канади, Бразилії, Індії та США вже змогли познайомся зі своїми колегами по цеху і українськими політиками, представивши свої роботи і ділячись своєю думкою про те, як зробити сучасний світ більш гармонійним з урахуванням комунікативних можливостей XXI століття. Завдяки проекту «Планета Земля – Єдина» художники з різних країн стають суб’єктами міжнародної дипломатії, оперуючи багатим потенціалом свого внутрішнього світу на благо світу загального.

Читайте также:   Перше видання книги "Гаррі Поттер і філософський камінь" продали за 1,8 мільйона гривень

Культуру Іраку в українському парламенті представили групи іракських художників та скульпторів, чоловіків та жінок. Всі вони викладачі в художніх і наукових закладах Багдада, переможці конкурсів, учасники міжнародних виставок і члени Асоціації Іракських Мистецтв під президентством Касима Себта, робота якого була представлена на експозиції. Серед них художники різних напрямків Мухаммед Кінан, роботи якого завжди з нетерпінням чекають в паризькій галереї, Йосра Ебаді – найстарша жінка художник в Іраку, Марія Сарух – молода і талановита сюрреалістка, великий скульптор Саад Альрубаі, роботи якого прикрашають центр Багдада, Пекіна і багатьох інших відомих міст світу. Молоді художники Алла Елдіну і Азахар Хадум.

Українська сторона на виставці-зустрічі була представлена не менш гідно. З України проект підтримали народна артистка України, лауреат Шевченківської премії Лариса Кадочникова; художники: Ольга Адам, Альона Яремчук, Віктор і Наталія Проданчук, Ганна Яновська, Ірина Федоренко. Учасники познайомилися з книгою автора Lola Nova “Як не вбити музу”, яка написана на чотирьох мовах і “Коридор Натхнення” (збірник поезії з арт-галереї художників), “Енциклопедія Життя” Олександра Вільного. Подивилися фільм світового і українського кінофонду, режисера, Сергія Параджанова “Тіні забутих предків”.

Читайте также:   Merry Christmas!

Загальні проблеми України та Іраку, змушених вирішувати соціальні проблеми всередині країни і піклуватися про формування її іміджу на міжнародній арені в умовах збройного протистояння з зовнішніми силами мілітаризму, звичайно, полегшують взаєморозуміння представників творчого цеху, які гостро співпереживають проблемам своєї Батьківщини. Але набагато більше налагодженню інтернаціональних зв’язків сприяє загальна гуманітарна платформа на якій стоять кращі представники творчої інтелігенції сучасності. А це виставки-зустрічі творців і політиків, які зміцнюють і розширюють форми культурної дипломатії, які здійснюються організацією JCI Україна та світовим проектом #PEACEISPOSSIBLE ,що підтримується в 120 країнах світу.

Партнерами заходу виступили: Національна спілка театральних діячів України президент спілки Богдан Струтинський, ГО “Інтелектуальне Лідерство”, ГО JCI Stars, Star Independent. Піар партнери: Модна дипломатія, O’Ukraine, Financoff, Diplomat, Artslooker, CHERNOZEM, Femida, Ukraine People, Громадське Тв, HoneyMoon, Lucky Ukraine, In-Art, Авторська програма “АртАмбасада з Оксаною Стебельською” на Емігрантському радіо, Star Time.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 627

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *