Марк Цукерберг закликає до глобального регулювання інтернету

Марк Цукерберг, засновник найпопулярнішої в світі соціальної мережі Facebook, запропонував чотири ідеї щодо глобального регулювання інтернету в чотирьох сферах: шкідливий контент, чесні вибори, конфіденційність даних і можливість їх перенесення. Він вважає, що активну роль в цьому мають відігравати уряди і регулюючі органи.

Для початку Цукерберг пропонує виробити базові норми і стандарти, а також встановити фільтрацію, щоб мінімізувати кількість «шкідливого контенту». На його думку, відповідальність за їх дотримання повинні нести інтернет-компанії. Facebook працює з урядами країн над забезпеченням ефективності систем аналізу контенту і планує створити незалежний орган, щоб люди могли оскаржити рішення соцмережі.

Цукерберг наголосив на необхідності захисту виборчого процесу і чесності матеріалів, які публікуються до виборів. Facebook вніс значні зміни в правила публікації політичної реклами, згідно з якими такі рекламодавці в багатьох країнах повинні підтвердити свою особу. Однак визначити, що реклама є політичною, іноді дуже складно, тому, на думку глави Facebook, відповідні зміни повинні бути внесені і в законодавство.

Читайте также:   «3 млрд грн на рік тільки від рекламних послуг». Гетманцев запевняє, що Facebook і Viber згодні платити ПДВ в Україні

Третім важливим напрямком Марк Цукерберг вважає конфіденційність даних і їх захист. Це питання потребує узгодження на глобальному рівні і повинен спиратися на способи захисту, що надаються GDPR. Нарешті, нові правила повинні гарантувати можливість перенесення персональних даних, в зв’язку з чим Facebook підтримує стандартний формат передачі даних і проект передачі даних з відкритим вихідним кодом.

Підсумовуючи своє звернення до громадськості, Цукерберг заявив, що Facebook несе відповідальність за рішення цих проблем і він готовий обговорювати їх з законодавцями по всьому світу.

Читайте також: FACEBOOK ЗНОВУ ДАЛИ МАХУ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *