Louis Vuitton пожертвують $226 мільйонів на реставрацію Нотр-Дам

Французький бізнесмен-мільярдер Бернар Арно, власник групи компаній Louis Vuitton Moet Hennessy пожертвує 226 мільйонів доларів, щоб допомогти реставрувати Нотр-Дам, повідомляє Reuters.

– Сім’я Арно і група LVMH солідарні з усіма в трагічний для нації момент і приєднується до допомоги по відновленню цього незвичайного собору, який є символом Франції, її спадщини і французької єдності, – заявив Арно.

Мільярдер пішов за прикладом свого колеги Франсуа Анрі Піно, який очолює компанію Kering. Він пожертвував 113 мільйонів доларів для Собору Паризької Богоматері.

На відновлення Собору Паризької Богоматері потрібна величезна кількість коштів, але крім цього, потрібні докладні креслення і моделі будівлі. Таку модель знайшли в грі Assassin’s Creed: Unity. Дизайнери витратили два роки на дослідження собору і створення ігрової моделі. У грі собор являє собою точну копію в масштабі 1: 1.

Крім того, кілька років тому вчений-мистецтвознавець Ендрю Теллон склав повний план будівлі, грунтуючись на технології лазерного сканування.

Читайте також: ПОЖЕЖА В НОТР-ДАМ: РЕСТАВРАЦІЯ ЗАЙМЕ НЕ МЕНШЕ 5 РОКІВ

Читайте также:   Олександр Рибак долучився до челенджу #bottlecapchallenge (ВІДЕО)

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *