Кажуть, що квіти конвалії – це щасливий сміх казкової Мавки

«Захоплення живописом у мене з дитинства, диптих «Конвалії» сповнений барвами літа», -розповідає художниця Вероніка Чекалюк про свої нові картини. Стародавні римляни вважали, що конвалія – ​​стмолізує краплини поту богині полювання Діани, ці краплі падали на траву, коли вона тікала від закоханого в неї Фавна й перетворювалися на квіти конвалії. В Англії існує легенда про те, що конвалії ростуть в лісі на тих місцях, де казковий богатир Леонард переміг страшного дракона. В інших легендах говориться, що конвалії виросли з намистинок розсипався намиста Білосніжки. Квіти як ліхтарики для гномів. У дзвіночках конвалії живуть маленькі лісові чоловічки – ельфи. У конвалії ховаються на ніч сонячні зайчики. Кажуть, що конвалії – це щасливий сміх Мавки, перлинами розсипався по лісі, коли вона вперше відчула радість кохання. Конвалії Вероніки Чекалюк – символ чистоти і оновлення природи, пробудження довкілля після грози повсякденних турбот…

Читайте также:   Интервью Анастасии Бондарчук о съемках в клипе ALEKSEEV “Сквозь сон”

Часто митці створюють арт-проеєкти на тему стихій природи. Художниця Вероніка Чекалюк тривалий час працювала у студії над романтичним диптихом «Конвалії».

«Життя – це абстракція. Істинне щастя в гармонії з навколишнім світом, в любові, у відсутності суєти і в прагненні до своєї мрії. Кожна мить — безцінний дар, посланий нам Всесвітом. У моїх картинах зображено прояви природи: небо, вітер, вода і квіти… Дитинство моє проходило у бабусиному саду, квітів було багато і усі вони розквітали у різний час, так наш сад міняв своє вбрання і аромат. Квіти завжди були для мене джерелом емоцій та натхнення. Трава, квіти після дощу схожі на коштовні прикраси, але живі й рухливі, їх хочеться називати божественно прекрасними і відтворювати на полотні, фантазувати», — починає розмову Вероніка Василівна Чекалюк і показує свої роботи «Конвалії».

Читайте также:   Різдвяна хода Меган Маркл і Кейт Міддлтон: герцогині нагадали модній публіці про вишуканий стиль 1940-х

Науковець, мислитель, поет, натураліст Гете мав цікаву звичку — пан Гете набивав свої кишені насінням квітів. І куди б він не йшов, він потихеньку сіяв, розкидав насіннячко довкола. Коли Гете помер, залишилося багато доріг в Німеччині, які були суцільно засіяні квітами, — це квіти з кишені філософа. Скрізь, де Гете ходив, розцвітали квіти, на його честь названо сорт троянд», — розповідає мисткиня Вероніка Чекалюк. До Дня Незалежності традиційно готується виставка тематичних робіт.

Відео:

Слідкуйте за анонсами: https://instagram.com/v_imagemaker_?igshid=2pmalb8km4on

(журналіст Д. Дафина)

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *