Як святкують 9 травня у Києві і у всій Україні

74 роки тому тому затихли останні постріли гармат і кулеметів, в нашу країну прийшов такий довгоочікуваний, вибороненний кров’ю українських солдат, мир.

Сьогодні, 9 травня, Україна святкує річницю Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У масових заходах в різних містах країни беруть участь тисячі людей. Особливо масштабно святкують річницю Перемоги над фашизмом у Києві. І хоча параду цьогоріч не було, це ніяк не завадило київлянам і гостям міста покласти квіти до могили Невідомого солдата у парку Вічної Слави.


Вранці діючий президент Петро Порошенко виказав свою повагу ветеранам Друої світової і разом з героями поклав квіти до могили Невідомого солдата. Разом з ним участь у поминальних заходах взяли прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, голова Православної церкви України Єпіфаній і міністр оборони Степан Полторак.

Читайте также:   Призер Канн: в Одесі відбулася прем'єра фільму Ольга французького режисера про українських гімнастках і Евромайдане


У цей важливий для всього людства і, зокрема, для України день, у Києві проходять різні культурні заходи, молебні, тематичні освітні проекти, книжні ярмарки, конференції і концерти.

Таким чином, ми вшановуємо память тих, хто ціною своїх життів подарував нам синє небо над головами і позбавив світ від нацизму. На жаль, з кожним роком ветеранів 1945-го стає все менше. Більшості з них вже за 90, але ті, хто ще може прийти самостійно або кого приводять родичі – все ж приходять, щоб розповісти нам свої історії незбагненної мужності і сили духу.

 

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 544

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *