Історія успіху: українець придумав унікальні окуляри з кавової гущі

Бізнес з продажу окулярів дістався 27-річному Максиму Гавриленко у спадок. Він підійшов до справи творчо: замість того, щоб продавати класичні оправи, почав виробляти власні — з кавової гущі. Еко-екзотика допомогла зібрати $ 13 000 на краудфандингом і привернути увагу ЗМІ з усього світу

Щорічно на Землі виробляється понад 2 млрд тон сміття, 40% з яких, за даними Світового Банку, не переробляється або нетехнологічно спалюється. Під впливом цієї сумної статистики з’являється все більше адептів відповідального споживання — люди відмовляються від одноразових товарів, вибирають біорозкладні матеріали, сортують сміття. Засновник українського проекту Ochis Coffee Максим Гавриленко вирішив використовувати моду на екологічність в бізнес-цілях: замінив класичні пластикові оправи окулярів на аналог продукту з кавової гущі.

Читайте также:   Що буде з доларом після Дня святого Валентина

«Я зрозумів, що пластиковою колекцією вже нікого не здивуєш, і став шукати якийсь більш хайповий матеріал, — не приховує своїх мотивів підприємець. – Кава — один з найпопулярніших напоїв у всьому світі, а оправи з нього розкладаються в сто разів швидше пластикових ». Перші моделі Гавриленко майстрував вручну з макухи, який взяв в сусідній кав’ярні. Щоб масштабувати виробництво, запустив краудфандингову кампанію на Kickstarter, яка принесла йому $ 13 000 приватних інвесторів. Перша партія «кавових» очок забезпечила підприємцю $ 3200 виторгу та інтерес закордонних магазинів.

Зараз Гавриленко отримує в середньому по кілька замовлень в день. Одна пара окулярів коштує $ 90-140. Маржинальність підприємець не називає, але уточнює, що витрат трохи — макуху, наприклад, місцеві кав’ярні йому віддають безкоштовно.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 1656

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *