Єлизавета II лобіювала зміни в законі, щоб приховати особисті статки

Її приватний адвокат чинив тиск на міністрів

Королева Єлизавета II лобіювала зміни в законі, щоб приховати особисті статки. Про це йдеться в розслідуванні журналістів The Guardian, які знайшли що підтверджують цей факт документи.

Згідно з рядом урядових службових записів, виявлених в Національному архіві, приватний адвокат Елізабет Віндзор чинив тиск на міністрів, щоб ті змінили закон про прозорість. Таким чином, було попереджено розкриття доходів королеви громадськості. Уряд включив до закону положення, що звільняє “глав держави” від декларації їх компаній.

Схема, придумана в 1970-х роках, фактично використовувалася для створення підтримуваної державою підставної корпорації, яка, як вважається, огортала завісу таємниці над приватними пакетами акцій і інвестиціями королеви принаймні до 2011 року. Істинний масштаб багатства монарха ніколи не розголошувався, однак, за оцінками експертів, він обчислюється сотнями мільйонів фунтів стерлінгів.

Читайте также:   Навсегда вместе? Анна Добрыднева и AVIATOR презентуют совместный трек 

Існує конституційний процес згоди, згідно з яким королева та її адвокати отримують доступ до парламентських законів. Фахівець з конституційного права Оксфордського університету Томас Адамс передбачає, що саме існування цієї процедури дало монарху “істотний вплив” на законопроєкти, які могли торкнутися її особистих інтересів.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 892

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *