Грета Тунберг увійшла в ТОП-10 людей, які зробили внесок в науку в 2019 році

У загальнонауковому журналі NATURE відзначили відкриття останніх 12 місяців

У журналі Nature склали ТОП-10 людей, які, на думку співробітників видання, просунули науку в 2019 році. У списку одного з найстаріших і авторитетних наукових журналів виявилися не тільки вчені, а й популяризатори науки, і активісти.

Бразильський фізик Рікардо Гальван. Презентував звіт про зникнення лісів в долині Амазонки. Його звільнили, але Гальван повернувся в університет.

Канадський астрофізик Вікторія Каспі. Придумала як модернізувати радіоінтерферометр, який використовує для картографування випромінювань водню у віддалених галактиках.

Американський нейролог Ненад Сестао. Вивчив, що відбувається з мозком померлих свиней. Дізнався, що кисневе голодування при інсульті та травмах мозку шкодить мозку не так сильно, як думали вчені.

Аргентинський еколог Сандра Діас. Показала 1500-сторінкову доповідь, згідно з якою, через людину вимруть 1 млн видів життя на Землі. Вона три роки керувала вченими з 51 країни, які збирали відповідні дані.

Мікробіолог з Демократичної Республіки Конго Жан-Жак Муембе Тамфем і його команда. Створили ліки від Ебола на основі антитіл крові (вид клітин імунітету) тих, хто пережив лихоманку.

Палеоантрополог з США Йоханнес Хайле-Селассіє. Знайшов збережений череп анамского австралопітека.

Австралійський фахівець з етики Венді Роджерс довела, що в Китаї використовують для експериментів і трансплантації органи ув’язнених, серед яких в’язні совісті.

Китайський Імунолог Хункі Ден. Показав безпеку редагування генома методом CRISPR-Cas9 для лікування ВІЛ у дорослих.

Американський фізик Джон Мартініс. Очолив дослідників Google, які повідомили про створення найпотужнішого квантового комп’ютера.

Шведська екоактівістка Грета Тунберг, яка вимагає зупинити зміни клімату.

Читайте также:   Впервые в Украине: презентация ледового шоу «Алиса в стране чудес»

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *