Геть стереотипи: українська школа будує навчальний процес навколо смартфону

Поки одні навчальні заклади, строго дотримуючись консервативного підходу, вводять повні заборони на використання смартфонів, планшетів та іншої електроніки, інші, прихильники прогресивного руху, навпаки, намагаються за допомогою сучасних технологій підвищити ефективність навчання.

І ось зараз стало відомо про одну таку прогресивної середній школі в Києві, яка зробила смартфони невіддільною частиною навчального процесу. Мова про школу No 220, розташовану в Києві за адресою Йорданська вулиця, 17, Оболонський район.

Ініціатива належить директору школи — Дмитру Ламзі, який в минулому вже ставав героєм сюжету на тому ж ТСН. У 2017 році 25-річний Дмитро Ламза вступив на посаду, ставши наймолодшим шкільним директором в Україні. Відтоді він здобув популярність в певних колах завдяки впровадженню сучасних підходів в середню освіту. Одна з попередніх оригінальних ініціатив — заміна традиційного розкладу уроків на QR-коди.

Читайте также:   Facebook запустил новый сервис для просмотра любимых программ

Повертаючись до теми новини, остання ініціатива, як повідомляється, вводить обов’язкове використання смартфонів для певних занять. Повідомляється, що на деяких уроках школярі використовують смартфони замість зошитів і підручників. Також йдеться про те, що домашні завдання вони отримують в соцмережах, а оцінки іноді залежать від кількості набраних «лайків».

Само собою, подібного роду нововведення були піддані жорсткій критиці директорами багатьох інших навчальних закладів, які вважають смартфони та інші сучасні гаджети на заваді навчанню. Але поки не схоже, щоб директор школи No 220 на Оболоні турбувала критика, він має намір і далі дотримуватися прогресивного підходу та активно впроваджувати цифрові технології та сучасні електронні пристрої в навчальний процес з метою підвищення ефективності навчання і залучення в процес учнів.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *