Ганебне минуле: американський штат Род-Айленд змінить назву

Жителі проголосували за те, щоб зробити коротше офіційне найменування

Жителі американського штату Род-Айленд і плантації Провіденс проголосували на референдумі, і більшість виступила за зміну назви. Тепер адміністративно-політична одиниця США буде називатися набагато коротше – Род-Айленд. Виборці 4 листопада схвалили відповідну поправку до конституції. Розрив між прихильниками і противниками був не дуже великий: 52,9% і 47,1% відповідно.

Род-Айленд був однією з 13 колоній, які повстали проти Англії. Спочатку штат складався з двох частин: Провіденські плантації (материкова частина штату, найбільше місто – Провіденс) і Острів Рід (острівна частина, найбільше місто – Ньюпорт).

Назву штат отримав в 17 столітті, коли міністр-пуританин Роджер Вільямс заснував плантації на річці Провіденс, які пізніше стали колонією, а потім і штатом Род-Айленд.

Читайте также:   На стіні одеського інтернату засяяли «Промінчики щастя» (ФОТО)

У створеній у 2020 році петиції звернули увагу на історію штату як центру работоргівлі та що його назва “зберігає пам’ять про економічну основу, побудовану на рабстві” і пов’язує “з ганебним минулим”. Петиція із закликом видалити три слова була адресована губернатору Джині Раймондо.

До речі, 18 травня 1652 року Род-Айленд прийняв перший в Північній Америці закон, що забороняє рабство.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *