Стоп «fake news»: Facebook бореться з дезінформацією у ЗМІ

Компанія Facebook запустила розділ з новинами Facebook News всередині соцмережі. Вкладка об’єднує новини від The Wall Street Journal, Washington Post, Forbes, Business Insider, Fox News, Bloomberg, NBC News, Los Angeles Times і інших «перевірених видань, які уникають клікбейту і« жовтих »заголовків, які не поширюють ненависницькі висловлювання і дезінформацію, перевіряють факти та дотримуються внутрішньої політики Facebook».

При створенні розділу соцмережа, як стверджується, консультувалася з різними журналістами та виданнями, а також уклала ряд «партнерських угод» (подробиці співпраці не розкриваються, проте за інформацією американських ЗМІ, з деякими виданнями Facebook уклала трирічні контракти на ліцензування контенту для новинної вкладки з річними виплатами в розмірі від декількох сотень тисяч доларів для регіональних новинних проектів до $ 3 млн на рік для великих медіахолдингів і федеральних агентств).

Читайте также:   Діма Коляденко зізнався в коханні своїм шанувальницям в новому кліпі "Ти моя половина" (Прем'єра ВІДЕО)

На новій вкладці представлені:

  • Новини дня, які відбирає працює в Facebook спеціальну групу журналістів, завдання якої полягає в тому, щоб вибирати матеріали «неупереджено»;
  • Тематичні розділи, такі як «бізнес», «здоров’я», «наука і техніка», «розваги і спорт»;
  • Підписки — розділ для користувачів, які пов’язали свої платні підписки на ЗМІ з акаунтом в соцмережі;

Персональна стрічка новин, заснована на матеріалах, які повинні бути цікаві користувачеві по «думку» алгоритмів соцмережі. Особливий акцент в цьому розділі буде зроблений на місцевих репортажах і матеріалах локальних видань.

При необхідності користувачі зможуть приховувати матеріали, теми та видання, які не хочуть бачити.

На першому етапі Facebook протестує вкладку з новинами для частини американських користувачів з Нью-Йорка, Лос-Анджелеса, Чикаго, Філадельфії, Маямі, Х’юстона, Атланти та Бостона. Повноцінний запуск Facebook News в США намічений на наступний рік; коли вкладка почне з’являтися в інших країнах, не уточнюється.

Читайте также:   Міжнародний проект «Планета Земля — Єдина: Україна - Ірак»

Наостанок зазначимо, що впровадження Facebook News ніяк не відіб’ється на алгоритмах стрічки новин News Feed – в ній як і раніше будуть показуватися в тому числі різні новинні матеріали, включаючи ті, які раніше були розміщені в окремій новинній вкладці.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *