Дон «Дракон» Уілсон відвідав Бессарабію і пообіцяв знятися в українському кіно (ФОТО)

Наймасштабніший майстер-клас Дона «Дракона» Уілсона пройшов в Бессарабії (ФОТО)

Україну з візитом відвідав зірка Голлівуду, 11-кратний чемпіон світу з кікбоксингу і легенда бойового кіно — Дон «Дракон» Уілсон. Визнаний актор і майстер бойових мистецтв, вписаний в почесний Золотий список бойових мистецтв Європи Дон «Дракон» провів серію майстер-класів, а також поспілкувався з молоддю і розповів про свої плани в чотирьох містах України: в Києві, Одесі, Южноукраїнську та Ізмаїлі.

Уілсон народився в США, в змішаній ірландсько-японської родині. Спортсмен пройшов довгий тернистий шлях, осягаючи різні професії, але головним його захопленням стали бойові мистецтва. Майстер не тільки знімався в кіно — він вже не перше десятиліття їздить по всьому світу, навчаючи спортивного способу життя і мистецтва бою людей всіх національностей. Уілсон розповів, що бойові мистецтва, яким він присвятив усе своє життя, в Україні розвиваються і приваблюють велику кількість шанувальників.

Читайте также:   Mary Kay визнана одним з найавторитетніших роботодавців у світі

Теперішній візит незвичайний для відомого американського тренера тим, що йому довелося працювати з дітьми, а не зі звичними йому дорослими учнями. У роботі з молодшим поколінням він бачить велику перевагу: пройшовши бойовий шлях довжиною в десятки років, Дон «Дракон» сподівається допомогти майбутнім спортсменам України уникнути помилок недосвідченості. Навчаючись на чужих помилках, учні, без сумніву, зможуть зробити великий крок у спортивне майбутнє.

Одночасно вчитель, за старими бойовими майстрами, застерігає: неможливо вкласти в учнівську голову і руки готові шаблони — учневі все одно доведеться пройти свій неповторний творчий шлях, а наставник вкаже лише принципи. Дон Уілсон наголосив на важливості розуму і віри у свою справу. Результат визначається тільки цим.

Читайте также:   Вперше в історії премія «Оскар» проведе глядацьке голосування за найкращий фільм

Після зустрічі відбулося захопливе, хоча і напружене, тренування в гостинному спорткомплексі, куди разом зі своїми тренерами, на безкоштовний майстер-клас, з’їхалися понад 300 дітей з усіх куточків Бессарабії. Майстер Уілсон вчив дітей базовим технікам — стійки, захист, різні види ударів. Головне, що намагався дати юним бійцям Дон «Дракон» — мотивація. Із завидною для літньої людини швидкістю і легкістю усміхнений учитель пересувався переповненим залом, прагнучи поспілкуватися з кожним юним учнем, і навіть мовний бар’єр не став для нього серйозною перешкодою. Українські наставники також не вдарили обличчям в бруд: доповнювали пояснення Уілсона, вміло залучаючи в роботу кожну дитину.

Додамо, що Дон «Дракон» сподівається повернутися в Україну — для зйомок видовищного кіно. Цю гостинну країну, переконаний він, варто заново «відкрити» для західного глядача і, звичайно, залучити сюди багато туристів. Правда, жартівливо поскаржився голлівудський гість, нелегко буде відшукати тут персонажів на роль лиходія.

Читайте также:   Арнольд Шварцнеггер поделился секретами успеха с украинцами

Гість подякував за цю насичену і багату враженнями поїздку Громадську організацію «Центр розвитку Бессарабії» і її співзасновника, бессарабського мецената, українського «Ілона Маска» – Віктора Куртєва. У свою чергу, Куртєв нагадав, що в будь-якій справі добрі зміни завжди поступові й неможливі без інноваційних ідей та кропіткої задумливої роботи. Однією з вагомих складових буде залучення кращих вчителів — таких, як гість із США — Дон «Дракон» Уілсон.

 

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *