Для нового фото, зробленого на честь 73-річчя весілля, королева Єлизавета II наділа знамениту брошку з хризантемами

Цю брошку королева носила у свій медовий місяць

Королева Єлизавета II та принц Філіпп святкують 73-річчя свого весілля. У зв’язку з цим Букінгемський палац випустив новий знімок королівської сім’ї.

На фото подружжя дивляться на ювілейну листівку із зображенням їх правнуків (принца Джорджа, принцеси Шарлотти та принца Луї), а також розглядають інші листівки та листи, відправлені на їхню адресу з усього світу. Фотографія зроблена в Віндзорському замку раніше цього тижня, де королева і принц Філіп знаходяться на самоізоляції.

За словами автора знімка Кріса Джексона, для фото Єлизавета надягла брошку з хризантемами, яку вона носила в медовий місяць. Фото зроблено в Дубовій кімнаті Віндзорського замку.

Читайте также:   В шведском музее соберут отвратительную еду со всего мира

– 73 роки – вражаюче досягнення за будь-якими мірками, і для мене було зворушливо зберегти цей момент, коли вони вперше поглянули на саморобну ювілейну листівку, надіслану їх правнуками принцом Джорджем, принцом Луї та принцесою Шарлоттою, – підкреслив фотограф.

Єлизавета II й Філіп познайомилися в 1934 році, коли майбутній королеві було всього вісім років, а Філіпу – 13. Вони зустрілися на весіллі грецької принцеси Марини в Вестмінстерському абатстві. Але теплі почуття між ними спалахнули вже в 1939 році. Одружилася пара в 1947 році. Грандіозна церемонія відбулася у Вестмінстерському абатстві. У королівської пари є діти: Чарльз, Анна, Ендрю та Едуард.

Брошка “Платинова хризантема” складається з сапфіра, обрамленого 12 діамантами. Вона була подарунком принца Альберта королеві Вікторії за день до їх весілля 9 лютого 1840 року. Вікторія носила її упродовж всього шлюбу, поки принц Альберт був живий.

Читайте также:   На пляжах Каліфорнії вода світиться неоном. Радіють і люди, і дельфіни

Королева Єлизавета отримала брошку в рік її вступу на трон. З того часу вона була помічена в ній багато разів, в тому числі для Аскоту, її різдвяної передачі в 1987 році і поїздки в Саудівську Аравію.

 

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *