Дитячий портрет Моцарта продали за 4 мільйони євро

На картині зображено загадковий музичний твір

Рідкісний портрет австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта у віці 13 років продали на паризькому аукціоні Christie’s за 4 мільйони євро. На ньому музичний вундеркінд грає на клавесині під час гастролей по Італії в січні 1770 року.

За даними аукціону, композитор і його батько зупинялися в Вероні разом з П’єтро Лугіаті, високопоставленим чиновником Венеціанської республіки. Лугіаті був шанувальником Моцарта, тому замовив картину. Автором полотна вважається Веронський художник.

– Швидше за все, його намалював художник Джамбеттіно Чіньяролі, який був двоюрідним братом Лугіаті, – прокоментував представник Christie’s.

Вчені зацікавилися портретом, тому що на ньому перед Моцартом лежить цілий музичний твір. Він існує тільки на картині, але не у вигляді рукопису. Партитура позначена як “molto allegro” (дуже швидко), а зараз називається “Allegro of Verona, KV72a соль мажор”. Деякі музикознавці говорять, що композицію міг скласти сам Моцарт, а інші вважають, що за стилем вона нагадує венеціанського композитора Бальдассаре Галуппі.

Читайте также:   Водохресні морози прийдуть у лютому

Полотно потрапило на аукціон з приватної колекції Альфреда Кортота, франко-швейцарського піаніста і диригента.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 271

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *