Bloomberg назвали ТОП-62 «нещасних економік» світу

Агентство Bloomberg опублікувало щорічний рейтинг найбільш «нещасних економік» світу – Misery Index. Рейтинг, до якого входять 62 країни, відображає стан справ на 2019 рік.

Misery Index розраховується шляхом підсумовування прогнозованої інфляції і безробіття в конкретній країні. Вихідні дані фахівці Bloomberg брали з відкритих реєстрів Міжнародного валютного фонду, урядових структур та власних досліджень.

Лідером знову опинилася Венесуела – вже п’ятий рік поспіль. «Індекс нещастя» для Венесуели виражається семизначним числом. У Венесуелі кілька років триває важка економічна криза, яка почалася після різкого падіння цін на нафту в кінці 2014 року. Офіційну статистику з інфляції влади Венесуели перестали публікувати ще в 2016 році, тому для складання рейтингу Bloomberg використовував експертні оцінки. На другому місці знаходиться Аргентина, а замикає трійку – ПАР.

Читайте также:   Как не стать жертвой мошенников при покупке б/у автомобиля: Полезные Советы

Що стосується України, за рік наша країна опустилася в цьому антирейтингу на одну позицію, зайнявши шосте місце після Туреччини та Греції. На жаль, прогноз на цей рік особливо невтішний. Очікується, що ми залишимося на шостій позиції, незважаючи на зниження індексу з 19,7 до 17,3.

Країнами з найщасливішими економіками, виходячи з прогнозованих на 2019 рік значень інфляції і безробіття, можна вважати Таїланд, Швейцарію і Сінгапур – вони перші з кінця рейтингу Misery Index.

Читайте також: ХТО З ОДЕСИТІВ НАЙБАГАТШИЙ?

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *