ВООЗ вирішила, як бути з Олімпіадою-2020 на тлі ситуації з коронавірусом

Міняти розклад поки не надумали

У Всесвітній організації охорони здоров’я вирішили не переносити Олімпійські ігри-2020 з-за Covid-19, який вибухнув в Китаї. При цьому Олімпіаду проведуть в Токіо, а в Японії 13 лютого повідомили про першу смерть від коронавіруса. Про рішення ВООЗ розповів глава координаційної комісії МОК Джон Коутс, пише Kyodo News.

– Рада, що ми отримали від ВООЗ, полягає в тому, що немає ніяких підстав для будь-яких надзвичайних планів скасування або перенесення Ігор, – сказав Коутс.

Олімпіаду проведуть з 24 липня по 9 серпня 2020 року. Перш керівник оргкомітету ОІ-2020 Тосиро Муто заявив, що коронавірус може відбитися на підготовці.

– Поширення коронавіруса може “охолодити” зростаючі темпи підготовки до Ігор 2020 року – заявив Муто. – Я серйозно стурбований цим. Сподіваюся, що нам якомога швидше вдасться розв’язувати цю проблему, – сказав Муто.

Пізніше глава оргкомітету Олімпійських і Паралімпійських ігор-2020 на Токіо Есіро Морі сказав, що про скасування ігор мови не йде.

– Я хочу ще раз чітко заявити, що питання про скасування або перенесення ігор в Токіо не розглядається, – зазначив Морі на зустрічі з Міжнародним олімпійським комітетом.

Експрем’єр-міністр Японії, підкреслив, що організатори планують “працювати з урядом і спокійно реагувати” на проблеми через коронавируса.

У ВООЗ заявили, що коронавірусів можуть заразитися дві третини людей – майже 5 мільярдів осіб. В Україну евакуюють українців з Ухань. МОЗ засекретив, де будуть тримати в карантині тих, хто прилітає їх Ухань. Наступний літак полетить за українцями 18 лютого.

Читайте также:   11-річна дівчинка стане наймолодшою спортсменкою Олімпіади в Токіо

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *