ТОП-8 найочікуваніших спортивних подій взимку

Не дивлячись на настання холодів взимку, любителям спортивних подій можна закутатись в теплий плед і зручніше влаштуватись біля екранів телевізорів.

Жеребкування Євро-2020

30 листопада

Останній день осені – особливий для всіх любителів українського футболу. Саме в цей день наша збірна дізнається імена всіх своїх суперників по груповому раунду на чемпіонаті Європи.

Однак уже відомо, що через регламенту турніру «синьо-жовті» потрапляють в одну групу зі збірною Нідерландів. А на груповому раунді підопічні Андрія Шевченка точно не зустрінуться з Бельгією, Італією, Англією, Німеччиною, Іспанією і Данією.

Жеребкування фінального турніру Євро-2020 відбудеться 30 листопада в Бухаресті, початок церемонії о 19.30 за київським часом.

Вручення «Золотого м’яча»

2 грудня

Традиційно в грудні прийнято підводити підсумки року, що минає. Ось і France Football назве ім’я кращого футболіста 2019 року в перший понеділок зими. Урочиста церемонія відбудеться 2 грудня в музичному театрі Шатле в Парижі. Одним з ведучих заходу буде легендарний екс-футболіст «Челсі» Дідьє Дрогба.

У списку претендентів на «Золотий м’яч» 30 футболістів, а найбільше представництво має «Ліверпуль». У трійку головних фаворитів, на думку букмекерів, входять захисник «Ліверпуля» Вірджіл Ван Дейк (коефіцієнт 1,50), нападник «Барселони» Ліонель Мессі (3,00) і форвард «Ювентуса» Кріштіану Роналду (7,00).

Матчі «Шахтаря» і «Динамо» в єврокубках

Читайте также:   В Аргентині готуються до прощання з Марадоною: очікується, що прийде не менше мільйона осіб

11 та 12 грудня

Футбольні команди в перший місяць зими виходять на фінішну пряму групового етапу єврокубків. «Шахтар» проведе останній єврокубковий матч в цьому році 11 грудня. У 6-му турі Ліги чемпіонів «гірники» вдома приймуть італійську «Аталанту», а «Динамо» днем ​​пізніше зустрінеться в Лізі Європи з швейцарським «Лугано».

Результат цих матчів і визначить долю наших грандів: ми дізнаємося, чи продовжить «Шахтар» свій шлях у Лізі чемпіонів або ж опуститься до Ліги Європи, чи забезпечить «Динамо» собі європейську весну.

Для ще одного українського клубу – «Олександрії», найімовірніше, матч 12 грудня проти бельгійського «Гента» стане останнім в єврокубковому сезоні 2019/20.

 

Кубок світу з скелетону

7 грудня – 16 лютого

Скелетон в Україні продовжує поступово розвиватися, точно так же, як і бобслей. І якщо раніше єдиним нашим скелетоніст був Владислав Гераскевич, то зараз команда «синьо-жовтих» розширюється, і з’являються нові надії. Правда, поки що в чоловічому скелетоні всі надії і раніше покладаються на Владислава Гераскевич, який в минулому сезоні показав дуже пристойний результат, завершивши сезон в топ-10 загального заліку Кубка світу.

Владислав уже закінчив свою передсезонну підготовку і готовий підкорювати світові вершини на Кубку світі, при цьому з новим скелетоном, який буде і важити менше (приблизно 25 кг замість 32,5. – Авт.)і буде більш сучасним.

Читайте также:   Что такое трамвайный боулинг?

Чемпіонат світу U-20 з хокею

12 – 18 січень

В середині грудня Київ перетвориться в хокейну столицю. Столичний Палац спорту з 12 по 18 грудня буде приймати поєдинки світової першості серед команд U-20 в третьому за силою дивізіоні – 1B.

Господарі поля в особі збірної України на чемпіонаті світу будуть змагатися з командами Італії, Франції, Естонії, Угорщини і Польщі.

II Зимові юнацькі Олімпійські ігри

9 – 22 грудень

До головної спортивної події чотириріччя – Олімпіади в Токіо – залишається ще понад півроку. Однак взимку пройдуть не менш важливі змагання, правда, для юних спортсменів (віком від 15 до 18 років).

III Зимові юнацькі Олімпійські ігри з 9 по 22 січня пройдуть в швейцарській Лозанні. Спортсмени з усіх куточків світу змагатимуться в 16 дисциплінах 8 видів спорту (біатлон, бобслей, лижне двоборство, керлінг, хокей, санний спорт, фігурне катання, ковзанярський спорт, шорт-трек, стрибки на лижах, скелетон, фристайл, гірськолижний спорт, гірський альпінізм, лижні гонки, сноубординг).

Україна представлена ​​на змаганнях, за даними НОК, приблизно 40 спортсменами. На даний момент «синьо-жовті» заробили 17 ліцензій в Лозанну-2020 і точно будуть представлені в таких дисциплінах: біатлон, фігурне катання, хокей 3х3 і шорт-трек.

Читайте также:   Автобус с украинскими спортсменами перевернулся: 5 человек постадали

До слова, у 2016 році на ЮОІ українці заробили 3 медалі: 1 золото, 1 срібло і 1 бронзу.

Australian Open

20 січня – 2 лютого

Великий тенісний сезон традиційно починається в Австралії, де на початку року проходить перший турнір Великого шолома. У 2020 році Australian Open пройде з 20 січня по 2 лютого.

Звичайно ж, на цьому турнірі ми чекаємо успішних виступів від наших спортсменів. Особливо цікаво буде стежити за Еліною Світоліной, яка в минулому сезоні зуміла дійти до чвертьфіналу Australian Open, а потім вперше в кар’єрі змогла пробитися і в півфінал Великого шолома – на Wimbledon і US Open.

Чемпіонат світу з біатлону

12 – 23 лютий

З приходом зими традиційно стартує новий біатлонний сезон і «синьо-жовті» вступають в боротьбу за медалі з кращими спортсменами з різних куточків планети.

Попереду у біатлоністів 9 етапів Кубка світу, які пройдуть в різних містах і країнах починаючи з 30 листопада. Останній етап завершиться вже навесні – 20 березня 2020 року.

Головним же стартом для спортсменів стане чемпіонат світу з біатлону, який відбудеться в середині сезону. Світова першість з 12 по 23 лютого пройде в італійській Антерсельві.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 463

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *