Юний українець здивував світ сальто з 20-кілограмовою штангою

21-річний студент з Рівного Микола Боровець здивував трюком, який завдяки соцмережам подивилися чи не в усьому світі — хлопець зробив сальто назад, тримаючи в руках 20-кілограмову штангу.

Відео тут же рознесли по соцмережах, наприклад, в одній з груп в Фейсбуці, яка залила трюк Боровця до себе на сторінку, у ролика вже понад 10 млн переглядів. Практично відразу на його сторінки в соцмережах підписалося понад 19 тисяч осіб, а пошта завалена листами з різних куточків планети.

«Я знав, що відео стане вірусним, такий трюк у всьому світі виконували лише кілька людей. Звичайне сальто назад може виконати практично кожен. Тут же складність в тому, що штанга додає тобі, грубо кажучи, 20 кг. Я важу 90 кг, штанга – 20: акробатів, які важать по 110 кг не так вже і багато. Якщо ж таку ж штангу дати гімнастові вагою в 60 кг, для нього це буде дуже важка вага, і навряд чи він зможе виконати елемент. Потрібно мати багато сили, щоб утриматися», – зазначає хлопець.

Читайте также:   Українець Бондаренко виграв другий поспіль етап «Діамантової ліги»

https://www.instagram.com/p/B2UohMniyxe/?utm_source=ig_web_copy_link

До сальто зі штангою Микола готувався близько року, починав з простого, спочатку «обважнювати» себе в польоті гантелями.

«Спочатку робив сальто з гантелями по 3 кг, потім через якийсь час робив з короткою штангою, вона десь метр довжиною, вагою 7,5 кг. Після перейшов на сальто з 16-кілограмовою гирею, і після цього вже зі штангою. Напевно, на кожен етап йшло пару місяців, збільшував вагу поступово», — каже Боровець.

Спортом Микола займається більшу частину життя – 12 років, серйозно – 8 років, тому новачкам повторювати досягнення не рекомендує, це може бути небезпечно.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *